Hirdetés

Csomó részlet kiderült az iPhone 12 mobilokról



|

Két alap és két Pro modellel érkezik az iPhone 12 család, kiszivárogtak a kijelzőkkel és hardverekkel kapcsolatos adatok mellett az árak is.

Hirdetés

Bár a különféle előzetes szivárogtatások igazságtartalma esetenként és egyénenként eltérő, a legújabb Apple-mobilos előzetest egy igen megbízható bennfentes, Jon Prosser tárta a világ elé, aki az Apple Insider szerzőjeként egy csomó belső, céges kapcsolattal rendelkezik az Apple berkein belül és az ellátó, valamint szállítási lánc egyéb tagjai között. Prosser ugyan végig idézőjelben hivatkozik az iPhone 12 névre, amelyet talán a bejelentés napjáig nem vehetünk biztosra, de közöl jó pár olyan részletet, amelyet szerinte már biztosra vehetünk.

Hirdetés

Információi szerint négy modell érkezik ősszel egy 2x2-es leosztásban, egy iPhone 12 és egy iPhone 12 Pro változat, valamint mindkettőnek egy Max variánsa. Az iPhone 12 kijelzőmérete 5,4 hüvelykes, a Max változaté 6,1 hüvelykes lesz, ezeket a kínai BOE által gyártott Super Retina OLED panelekre alapozzák, míg az iPhone 12 Pro 6,1 hüvelykes és a Pro Max 6,7 hüvelykes OLED kijelzőit már a Samsung gyártja, ezek Super Retina XDR panelek lesznek ProMotion támogatással és 10-bites színmélységgel.

A két "sima" iPhone 12-ben 4GB RAM és 128 / 256GB tárhely található, borításuk alumínium lesz, és a hátlapjukon duál kamera kap helyet. A Pro párosban már 6GB RAM dolgozik 128 / 256 / 512GB tárhely mellett, a borítás edzett acél, a hátoldalon pedig egy tripla kamerát és LiDAR szenzort tartalmazó szettet helyeznek el.

Az árakat is nyilvánosságra hozta a szivárogtató, ezek szerint az iPhone 12 alapmodelljének 649 dolláros indítása 50 dollárral az iPhone 11 alatt marad majd, de azért arra nem érdemes számítani, hogy teljes árkategóriákkal lesznek olcsóbbak az új Apple mobilok (arra ott van az iPhone SE újrafaragott változata). Prosser egyetlen funkcióval kapcsolatban nem biztos a dolgában, méghozzá azért, mert erről állítólag még az Apple berkein belül is az utolsó pillanatig folynak a viták: a Pro modellekben ugyanis 120Hz-es kijelzőket tervez a cég, de még nincs száz százalékig eldöntve, hogy valóban bevállalják-e ezeket idén - ez attól függ, mennyire tudják optimalizálni az eszközök akkumulátorát, amelyekre értelemszerűen nagyobb terhelést jelentene a gyorsabb képfrissítésű panel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.