Hirdetés

Csúcstechnológiával működő kábítószertermelő gyárat számolt fel a magyar rendőrség



|

A bűnszervezet komoly összegeket költött a beruházásra, hogy lehető legjobb körülmények között termesszen marihuánát.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája, vagyis a KR NNI idén áprilisban foglalt le nagyjából 250 millió forint értékben kábítószert, a termesztéssel foglalkozó bűnbanda tagjait pedig már letartóztatták, és folyik a büntetőeljárás ellenük kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. A KR NNI a gyárat is megtalálta, ahol komoly technológiai beruházásokkal működött a termelés.

Hirdetés

A nyomozás során sikerült azonosítani az áprilisban lefoglalt kábítószerek beszerzési forrását, amely egy 2020-ban épült könnyűszerkezetes csarnoképület Kecskeméten. Az épületben számítógépes rendszerrel távvezérelhető, több ezer marihuánanövény termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki.

A becslések alapján közel 300 millió forint értékben szereltek fel kamerákat az üzem távfelügyeletére, illetve több ember tartózkodására szolgáló részt is kialakítottak a gyárban.

Az ügyről készített hivatalos beszámoló a rendőrség hivatalos honlapján olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.