Hirdetés

Csúnyán lejáratta magát egy androidos gyártó



|

Az Alcatel állítólag 5 csillagos értékeléseket kért azért, hogy a számológép összes funkcióját lehessen használni az eszközein.

Hirdetés

Az Alcatel név manapság már nem cseng olyan ismerten, mint régen. Mostanában leginkább az MWC-n találkozunk a gyártóval, és bár vannak kiváló ár-érték aránnyal rendelkező eszközei, az egyik húzásán mélységesen felháborodtak a felhasználói. Egyesek már történelmi mélységeket is emlegettek, ami az androidos érát illeti. 

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy az Alcatel állítólag zárolt bizonyos alapvető funkciókat, amelyeket csak azután tett elérhetővé a felhasználóknak, ha azok 5 csillagos értékeléseket hagytak. 

Döbbenetes, de még a gyári számológépet is érintette az ügy. A beszámolók szerint aki valamilyen komolyabb műveletet szeretett volna elvégezni, annak előbb 5 csillagos értékelést kellett adnia. 

Érdekesség, hogy ha egyszer valaki átnavigált a Google Play Áruházba, akkor az értékelés minősítésétől függetlenül a zárolást feloldotta a rendszer. Mindez viszont elképesztően rossz felhasználói élményt jelent - egyesek már azzal viccelődtek, hogy az ébresztőhöz előfizetés lehet szükséges. 

Egy reddites felhasználó annyira megelégelte, hogy mi van az Alcatel Idol 4-es okostelefonján, hogy botrányt kirobbantó topikot indított az androidos közösségen belül. Miután felkapták a jelentéseket, a rajongók elárasztották negatív véleményekkel és értékelésekkel, amit csak lehetett. Az érintett appot ezután villámgyorsan eltakarították a Google Play Áruházból, majd jött egy új verzió, amiben már nem volt benne az értékelős korlátozás. 

Hogyan történhetett meg eleve mindez? Állítólag az Alcatel a rendszerfrissítések során fokozatosan cserélte le a gyári androidos appokat olyanokra, amelyek harmadik felektől származtak, és akár spamet is tartalmaztak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.