Hirdetés

Csúnyán megégetheti magát az Adobe a zavaros előfizetési trükközései miatt



|

Már egy hivatalos szerv is vizsgálja, hogy rendben van-e a Photoshop kiadójának üzleti gyakorlata.

Hirdetés

Az elmúlt években sajnos látványosan kiszorult a szoftverpiacról a vedd meg, és használd életed végéig-megközelítés, ehelyett a legtöbb fejlesztőcég előfizetésekkel igyekszik biztosítani magának a rendszeres jövedelmeket, az pedig már a felhasználó gondja, hogy ez mennyi pénzt szív el havonta a számláról. Az előfizetéses modell egyik közismert rajongója az Adobe, a Photoshop, az Illustrator és a Premiere Pro fejlesztője viszont most megégetheti magát a szándékosan zavaros szerződési feltételei miatt.

A The Wall Street Journal által látott dokumentumok alapján ugyanis a vállalat körül tavaly nyár óta vizsgálódik a piacot szabályozó Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) az Egyesült Államokban a különböző előfizetési csomagok lemondásának feltételei miatt. Ezt állítólag maga az Adobe közölte a befektetőkkel a legutóbbi pénzügyi eredménybeszámolóján.

Hirdetés

Egész pontosan arról van szó, hogy a vállalat csomagonként eltérő, nehezen átlátható feltételeket szab a lemondáshoz. A messze legdrágább, havonta megújuló előfizetésnél még nincs lemondási díj, a havonta levonásra kerülő éves konstrukcióban viszont már a mindenkori fennmaradó összeg 50%-a kerül levonásra a szerződés idő előtti felbontásakor, az előre kifizetett éves tagságoknál pedig 14 nap elteltével semmiféle visszatérítést nem kapnak az ügyfelek.

Ez pedig a jelek szerint nem tetszik az FTC-nek, amely a digitális előfizetési feltételek szabványosításán dolgozik a fogyasztók védelme érdekében. Ha a hatóság addig is visszaélést állapít meg, az Adobe kénytelen lesz megváltoztatni az üzleti praktikáit, a cég pedig arra is felkészítette a részvényeseket, hogy "jelentős költségek és büntetések" származhatnak az eljárásból.

Neked van Adobe előfizetésed?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.