Hirdetés

Csúnyán megégette magát a melegedő iPhone-okkal az Apple, változás jöhet



|

A cupertinóiak tanulhattak az iPhone 15 Pro-sorozat hibájából.

Hirdetés

Az elmúlt évekhez képest a szeptemberben bemutatott iPhone 15 Pro és 15 Pro Max egy egész tartalmas frissítésre sikeredett, hiszen az új készülékek a dizájnban (lekerekített élek) és az anyaghasználatban (titán-alu ötvözetből készült keret) is változást hoztak, valamint egy szabadon konfigurálható akciógombot is kaptunk a régi némító kapcsoló helyett.

Az alapvetően pozitív fogadtatásban részesült mobilok rajtjába azonban kínos baki csúszott, a vásárlók ugyanis a méregdrága telefonok melegedésére kezdtek panaszkodni, amit az Apple néhány hét után egy szoftverfrissítéssel javított. Az egyik neves elemző, Ming-Chi Kuo korábbi jelentése szerint a probléma abból adódott, hogy az Apple a súlycsökkentés kedvéért kompromisszumokat kötött a hűtésrendszer tervezése során, ezért át kell gondolniuk a konstrukciót.

Hirdetés

Egy másik szivárogtató, Kosutami legalábbis nemrég arról számolt be az X (korábban Twitter) felületén, hogy az Apple egy új hűtési megoldáson dolgozik a várhatóan jövő ősszel debütáló iPhone 16-szériához. A részleteket illetően csak annyi derül ki a posztból, hogy az Apple egy grafén-alapú technológiával készül, az akkumulátort pedig egy fém héjba csomagolja.

Egy kommentelő kérésére Kosutami azt is elárulta, hogy az állítást olyan prototípusokra alapozza, amelyeknek személyesen is a birtokában volt. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ez a forrás nem tartozik az ismertebb szivárogtatók közé, vagyis ezúttal a szokásosnál is nagyobb az esélye, hogy csak egy alaptalan pletykával van dolgunk.

Akárhogy is legyen, az Apple valószínűleg nem szeretne kétszer ugyanabba a pocsolyába lépni, így ha valóban hardveres okok álltak a melegedés hátterében, akkor biztosan végrehajtanak majd valamiféle módosítást a burkolat alatt. Annál is inkább, mivel a Bloomberg közelmúltbeli jelentése szerint maguk az iPhone 16 készülékek egyébként nem a nagy hardveres újdonságok körül forognak, hanem ezúttal az iOS operációs rendszer következő kiadása felel majd a vásárlók meggyőzéséért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.