Hirdetés

Csúnyán visszaütött Elon Muskra, hogy a Dogecoinra cserélte a Twitter emblémáját



|

A milliárdosnak a bíróság előtt kell felelnie a Dogecoinnal ápolt szoros kapcsolatáért.

Hirdetés

Elon Musk még 2019-ben kezdett látványosan cimborálni a Dogecoin nevű kriptovalutával, miután annak fejlesztői egy alkalommal a mémpénz "vezérigazgatójának" hívták, ő pedig a keblére ölelte a poént, s később több nyilvános megszólalásában is dicsérően nyilatkozott róla, minden egyes alkalommal feltornázva a DOGE árfolyamát.

A milliárdos ezért tavaly egy pert is kapott a nyakába, amelyben a piac szándékos manipulációjával vádolják, az eljárásban pedig most azt is felhasználják ellene, hogy áprilisban a Dogecoin logójára cserélte a tulajdonába került Twitter madaras emblémáját.

Hirdetés

A szóban forgó pert a Tesla, a SpaceX és a Boring Company, vagyis Musk vállalatainak befektetői indították el, 258 milliárd dolláros kártérítést követelve az üzletembertől. A felperesek szerint Musk lényegében piramisjátékot űzött a Dogecoin népszerűsítésével, megpróbálva befektetésre buzdítani a tömegeket, hogy aztán zsíros hasznot szakítson az erősen ingadozó árfolyammal játszadozva.

A Gizmodo beszámolója alapján csoportos kereset benyújtói a múlt héten egy kiegészítéssel módosították a peranyagot, így abban már az áprilisi twitteres akció is említést kap. Az erre vonatkozó rész rámutat, hogy a mikroblog emblémájának lecserélése mintegy 30%-kal emelte meg a Dogecoin értékét, ami aztán ismét bezuhant, amikor a Twitter visszaállt a normál logóra. A felperesek úgy vélik, hogy Musk ez idő tájt 124 millió dollár értékű mémvalutát adott el.

A Gizmodo felkereste a mágnás jogi védelmét ellátó Alex Spirót, ám cikkünk írásáig nem kaptak választ az ügyvédtől. Musk álláspontja ugyanakkor már régóta ismert, a milliárdos ugyanis a tavaly nyáron megrendezett Katari Gazdasági Fórum vendégeként úgy nyilatkozott, hogy sosem buzdított senkit kriptovalutás befektetésekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.