Hirdetés

Csúszhat az Android 14 megjelenése



|

A Google az utolsó pillanatban módosíthatta a menetrendet.

Hirdetés

A fejlesztők már február óra, a béta-program résztvevői pedig április óta gyűrhetik az Android 14-et, amely olyan újdonságokat tartogat a nagyközönségnek, mint az üzemidő javítása, a villogó értesítések, az appok klónozása vagy a fokozott biztonság.

Az előzetes várakozások szerint a Google-nek a napokban kellett volna elérhetővé tennie a következő generációs mobil operációs rendszer forráskódját, ám egy jelentés alapján váratlanul megváltozott a menetrend.

Hirdetés

A beszámoló forrása a veterán androidos szivárogtatónak számító Mishaal Rahman, aki úgy tudja, hogy a Google az utolsó pillanatban halasztotta el a AOSP (Android Open Source Project) kiadást. Az X-en megosztott posztjában Rashman azt írja, hogy még a platformra épülő eszközök gyártóit is meglepte a dolog, mivel ők is szeptember 5-i megjelenéssel számoltak.

A bejegyzés alapján a Google csak annyit közölt a partnerekkel, hogy az Android 14-gyel kapcsolatban felfedezett sérülékenységeket október 4-én, vagyis a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro telefonok bemutatójának napján fogja publikálni. A szivárogtató ebből arra következtet, hogy ez lehet a forráskód kiadásának új dátuma is.

Az AOSP csúszása alaposan belerondíthat a mobilgyártók terveibe, mivel egyes cégek (pl. a Xiaomi) már bejelentették, hogy mikor szállítják le az új főverziót elhozó frissítéseiket. Amennyiben a partnerek valóban egy korábbi megjelenési dátummal kalkuláltak, az ő csomagjaik is csúszni fognak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.