Hirdetés

Deepfake videókkal akarta egy anyuka lányának diáktársait bemocskolni



|

Az amerikai Raffaela Spone így szerette volna kirúgatni a pompomlányokat, de zaklatta is őket.

Hirdetés

A deepfake egy nagyon veszélyes eszköz, nem csak az avatatlan szemnek nehéz felismerni annak használatát egyes képeken, videókon. A napokban számoltunk be arról, hogy Tom Cruise-os videók lepték el a TikTokot, de mint az sejthető volt, ezeket nem a színész készítette, hanem néhány ügyes videós.

Gépi segítséggel és olykor némi utómunkával egészen hiteles anyagokat lehet készíteni, amik ártatlanokat sodorhatnak bajba. Szerencsére az 50 éves, pennsylvaniai Raffaela Spone nem járt sikerrel.

Hirdetés

Az anyuka a vád szerint tinédzser lánya pompomlány vetélytársairól (legalább háromról) készített deepfake képeket és videókat, majd azokat álnéven továbbította az edzőjüknek, hogy elérje kirúgatásukat. Egy lány meztelenkedés, alkoholfogyasztás és elektromos cigi használata közben volt látható, a többiek pedig bikiniben. A rendőrség hamar kinyomozta, hogy a képek nem valódiak, a lányok közösségi médiában közzétett képeiket használták fel elkészítésükhöz.

Az anyuka továbbá névtelenül zaklatta áldozatait, egyebek mellett azt írta nekik, hogy öljék meg magukat - és minderről saját lánya mit sem tudott. Az egyik lány szülei feljelentést tettek, miután tudomásukra jutott, hogy lányuk zaklató üzeneteket kap egy ismeretlen számról. A nyomozás során kiderült, hogy Spone a telefonszámot egy telemarketingesek által használt weboldalról szerezte, valamint beazonosították az IP címet, mely a hölgy otthonához irányította a hatóságokat. Telefonját is átkutatták, ahol további bizonyítékokra bukkantak. Március 4-én őrizetbe vették, a vád háromrendbeli internetes zaklatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.