Hirdetés

Ne töltsd le a vetkőztető appot, csak bajod lesz belőle



|

A mesterséges intelligencia használatával bárkit levetkőztető DeepNude appot hivatalosan leszedték a netről, de mindenfelé kínálgatják állítólagos másolatait - nem jó ötlet próbálkozni velük.

Hirdetés

Ha valami egyszer felkerül az internetre, az már örökre rajta is marad - mondja a közkeletű bölcsesség, és látszólag így van ez a DeepNude nevű app esetében is. Az alkalmazás a deepfake jelenséget használta fel, tehát arra volt képes, hogy normál fotókon mesterséges intelligencia felhasználásával kicserélte az alanyok testét ruhátlanra, és a végeredmény egészen hihetőnek tűnt.

Hirdetés

Az app fejlesztői mindenesetre a bejelentés után röviddel törölték a letöltési linket, miután a weben érthető felháborodás pörgött végig. Elismerték, hogy az így készült, valósághű fotókkal akaratán kívül szégyenbe hozható, vagy akár zaklatható, zsarolható bárki, így inkább leállították a projektet. Ebbe viszont nem mindenki nyugodott bele.

Azóta ugyanis egyre több helyen bukkannak fel a DeepNude másolataira mutató linkek, 4chan üzenőfalakon, Telegram csatornákon, YouTube videók leírásaiban, de még GitHubon is. Egy most már letiltott Discord felhasználó ráadásul egy olyan változatot hirdetett, amelyet állítása szerint kicsit még javított is, és megoldotta, hogy a hamis képekről eltűnjön a vízjel, ezáltal tényleg minden tekintetében valódinak tűnjön az eredmény. Igaz, az illető 20 dollárért árulta a felpimpelt verziót, kis zsebpénzt remélve a dologért.

Viszont egyre több olyan weboldal, kommentelő és fórumozó akad, amely jogosan arra figyelmeztet, hogy a DeepNude mindenfelé keringő másolatait inkább kerüljük el, ugyanis nem tudhatjuk, mit nyerünk, amikor feltelepítjük ezeket a telefonunkra. Egyes esetekben az apk telepítőfájloknak a néven kívül köze sincs az eredeti alkalmazáshoz, sima csalások, kártevők, de az is könnyen előfordulhat, hogy ugyan az eredeti alkalmazást kapjuk meg, de abban elbújtatnak különféle rosszindulatú kódokat. Szóval már csak ezért se töltsön le senki ilyesmit, és persze ott van az emberi méltóság, ami szintén nem elhanyagolható tényező.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.