Hirdetés

DirectX-kompatibilis videokártya érkezik egy kínai gyártótól



|

Ugyan a Fenghua No. 1 teljesítményéről még nincsenek információink, a modern szabványokat támogatni fogja az új GPU.

Hirdetés

Ugyan várhatóan a videokártya-piac következő generációját is az Nvidia és az AMD küzdelme fogja meghatározni, a mostani GPU-hiányos időkben van olyan helyzet, hogy bármilyen működő alkatrésznek örülünk. Ezért is várják sokan például az Intel készülő diszkrét grafikus kártyáit, de nem ők az egyetlen gyártó, akik most készülnek piacra dobni ilyen alkatrészeket.

Hirdetés

A kínai Xindong Technology is nemrég jelentette be Fenghua No.1 nevű kártyáját, amit az Innosilicon tervezett számukra. A GPU teljesítményéről egyelőre nem árultak el adatokat, azt viszont igen, hogy sikeresen tesztelték a "nagy teljesítményű" modellt. A kártyát egyébként asztali számítógépek mellett szerverekbe is ajánlják, így akár felhőalapú játékokat (akár mobilosakat is) meghajthatnak ezek az alkatrészek. Ami a Fenghua No. 1 specifikációit illeti, sok részletet egyelőre nem ismerünk, azt viszont megtudtuk, hogy a legelterjedtebb grafikus API-kat, így a DirectX (igaz, itt nem határozta meg a gyártó, melyik verzióról van szó) mellett a Vulkant, az OpenGL-t, az OpenGLES-t és az OpenCL-t is.

Emellett az akár 21 Gbps sávszélességgel működő, GDDR6X memóriát használó GPU a csatlakozók tekintetében is megfelel a modern versenytársaknak, az alaplaphoz PCIe 4.0-ás, a kijelzőinkhez pedig HDMI 2.1-es, vagy Displayport 1.4-es szabvány segítségével kapcsolhatja a Fenghua No.1-t. Így a gyártó állítása szerint a kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazások sem okoznak gondot a videokártyának. A chipet tervező Innosilicon egyébként már tavaly is megmutatta a tudását, kihasználva a grafikus kártyák piacán kialakult sajátos helyzetet adatcenterekbe szánt GPU-kkal és direkt kriptobányászatra kialakított eszközökkel is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.