Hirdetés

Döbbenet: egyre népszerűbb az Internet Explorer böngésző



|

Maga a Microsoft is lebeszéli az embereket az IE használatáról, annak mégis nőtt a részesedése a böngészők piacán.

Hirdetés

A böngészők piacán sok érdekes és sokoldalú alternatíva létezik, mint például a Vivaldi vagy az Opera, de ezeknek a mai napig nem sikerült érdemi felhasználói tábort szerezniük.

Az emberek alapvetően a Google Chrome, a Mozilla Firefox, esetleg a Chromium-alapú Microsoft Edge böngészőket használják. És ott van persze a kiirthatatlan Internet Explorer is, bár a Microsoft maga is a régi böngészője ellen kampányol biztonsági és élménybeli okokból. 

Mindezeket figyelembe véve egészen megdöbbentő a NetMarketShare októberi statisztikája, amely alapján az Internet Explorer elkezdett feltörni, a népszerűsége növekszik.

Hirdetés

Egyetlen hónap alatt 3,88 százalékról 5,57 százalékra nőtt az Internet Explorer piaci részesedése, nem sokkal marad le a 7,22 százalékon álló Firefoxtól. Az Edge-nek 10,22, a Chrome-nak 69,25 százalék jutott. 

Az Edge egyébként most először lépte át a 10 százalékos határt, ami elég rossz hír a Mozillának, a Google-nek viszont feltehetően egyáltalán nem kell aggódnia riválisai miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.