Hirdetés

Döbbenetes, hogy mennyien YouTube-ozunk



|

A havi regisztrált nézők száma elérte az 1,8 milliárdot - ennél azonban még többen nézhetik a YouTube-ot.

Hirdetés

Susan Wojcicki, a YouTube ügyvezetője nemrég elárulta, hogy a videomegosztónak immáron 1,8 milliárd regisztrált, havi szinten visszatérő felhasználója van. Nem titok, hogy a YouTube a legnagyobb videós platform a világon, azonban az már nagy hír, hogy 2017. júniusa óta jelentősen nőtt a felhasználók száma. 

Hirdetés

Tavaly nyáron még csak 1,5 milliárd havi aktív felhasználója volt a platformnak, vagyis 10 hónap alatt újabb 300 millió fővel nőtt a tábora. Érdemes megjegyezni, hogy ebben nincsenek benne azok az emberek, akiknek nincs YouTube-fiókjuk. Azt nem tudjuk, hogy fiók nélkül mennyien YouTube-ozhatnak, de valószínűleg igen sokan. Az összesített nézőszám szinte biztosan meghaladja a 2 milliárdot. 

Wojcicki elmondta, hogy szeretnék, ha a YouTube növekedése fenntartható lenne, és bár nincs rá minta, hogyan lehet egy ekkorára nőtt szolgáltatást jól üzemeltetni, azért igyekeznek. Ennek keretében 10 000 új moderátort vesznek fel, akik manuálisan ellenőrzik az oldalon a videókat. Szigorodnak majd továbbá az előírások és a szabályok, a gépi tanulásra építő algoritmusok pedig tovább fejlődnek. 2017 utolsó negyedévében 8,3 millió videót törölt a YouTube. 

A feltöltött tartalmak moderálása nem kis feladat, ugyanis minden egyes percben 400 órányi anyagot töltenek a platformra. 

Vannak egyébként rekordok is: 41 milliós élőstream-rekordot ért el Beyoncé a Coachellán, a Despacito pedig több mint 5 milliárd megtekintéssel rendelkezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.