Hirdetés

Döbbenetes pénzügyi rekordokat ért el a Samsung



|

50 milliárd dolláros nyereséget ért el 2017-ben a Samsung, amely a Galaxy S9-es szériával tovább folytatja a menetelést.

Hirdetés

Továbbra is elképesztően keresettek a Samsung alkatrészek a piacon, és persze a memóriachipek világában is "szuperciklus" van jelenleg. Mindennek hála a dél-koreai gyártó remekelt 2017-ben. 

Hirdetés

Tavaly a Samsung rekordmértékű nyereséget könyvelhetett el, egészen pontosan 50 milliárd dollárnak megfelelő profitot (53,7 billió won). A korábbi rekord még 2013-hoz kötődött, 36,8 billió wonos értékkel.

A negyedik negyedéves működési nyereség 64 százalékkal lett nagyobb a korábbinál, vagyis 2017 utolsó három hónapja alatt 14,13 milliárd dolláros nyereséget termelt a Samsung. 

Ugyanebben az időszakban a mobilos divízió igazából sem növekedést, sem csökkenést nem mutatott, és 2,23 milliárd dollárnyi nyereséggel járult hozzá a rekordokhoz. A Samsung szerint 2018 is jól folytatódik majd, hiszen nagy az érdeklődés a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ iránt. 

Az utolsó három hónapban 1,3 milliárd dolláros nyereséget termelt a kijelzőkkel foglalkozó divízió. Várhatóan még szebb eredményeket ér majd el ez a részleg, hiszen az Apple iPhone-okhoz még több Samsung OLED-képernyőt rendelhetnek idén. 

A Samsung mindezek hatására részvényfelosztás mellett is döntött, 50:1 arányban. A befektetők örülnek, Dél-Koreában a cég árfolyama 8 százalékkal emelkedett a tőzsdén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.