Hirdetés

Donald Trump példáját követheti Elon Musk?



|

Saját közösségi oldal alapítására célozgat a Twitter felvásárlásától elálló milliárdos.

Hirdetés

Elon Musk körül mindig zajlik az élet, most éppen a tavasszal bejelentett Twitter-felvásárlás meghiúsulása miatt, amelytől a múlt hónapban táncolt vissza az üzletember, arra hivatkozva, hogy nem kapott hiteles tájékoztatást a mikroblogon üzemelő kamu profilok arányáról.

Hogy az indoka jogos volt-e, azt majd az október 17-én induló tárgyalás dönti el, mivel a 44 milliárd dolláros üzlethez ragaszkodó Twitter beperelte Muskot, aki a napokban Tesla-részvények tömeges eladásával készült fel az esetleges vereségre és az akvizíció kikényszerítésére. Ha viszont ő nyer, akkor sem biztos, hogy sokáig marad távol a közösségi médiás biznisztől.

Hirdetés

Nemrég ugyanis arra célozgatott a világ leggazdagabb embere, hogy akár egy új közösségi oldalt is létrehozhat. A milliárdostól a Twitteren kérdezték meg, hogy gondolt-e egy saját platform elindítására, ha nem lesz semmi a mikroblog felvásárlásából. Musk erre szimplán az "X.com" linkkel válaszolt, vélhetően arra utalva, hogy ez adhatna otthont a közösségi oldalának.

Nem a Tesla és a SpaceX alapítója lenne az első ember, aki a Twitterből kiábrándulva saját platformot gründolna, hiszen Donald Trump is így tett a Truth Sociallel, miután a Capitolium tavalyi ostroma miatt az összes létező oldalról kitiltották. Az X.com egyébként eredetileg egy 1999-ben elindított online bank volt, melynek létrehozásában Musk társalapítóként vett részt.

A webes pénzintézet csak egyetlen évig működött önállóan, az ezredfordulón összeolvadt egy versenytársával, s ezzel a domain is elvesztette a jelentőségét. A dél-afrikai születésű milliárdost viszont szentimentális szálak fűzik a webcímhez, ezért 2017-ben visszavásárolta, de azóta nem kezdett vele semmit, jelenleg egy egyszerű "x" fogadja a látogatókat.

Ezen a ponton persze még vétek lenne biztosra venni, hogy készül Musk Twitter-riválisa, hiszen a mágnásról köztudott, hogy szeret nagyokat mondani a több mint 100 milliós követőtábora előtt. A legvalószínűbb, hogy a milliárdos csak szondázza a közvéleményt, és ha kedvező reakciókat kap, talán tényleg elgondolkodik rajta, hogy belevágjon-e a projektbe.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.