Hirdetés

Donald Trump sértődésből megregulázhatja a közösségi oldalakat



|

Miután a Twitter az amerikai elnök egyik állítására a megalapozatlan jelzőt biggyesztette, Trump berágott: kormányzati szigorítás lehet a vége.

Hirdetés

A jelenleg regnáló amerikai elnök kapcsolata nem épp felhőtlen a közösségi médiával. Bár ő maga nagy Twitter-bubus, és a tanácsadói szinte naponta fogják a fejüket a mikroblogon mindenféle ellenőrzés nélkül közzé tett agymenései miatt (lásd covfefe), nagyon nem tetszik neki az, ahogy a legfontosabb szolgáltatások őt és pártját kezelik.

Hirdetés

Jó ideje hangoztatja, hogy a Facebook és társai dzsihádot folytatnak a republikánus politikusok és a konzervatív eszmék elhallgattatására, de Trump szerint ez már az előző választások során sem jött be nekik, pedig számára egyértelmű, hogy "nyíltan a Clinton-kampányt segítették". Most pedig azzal telt be nála a pohár, hogy egyik legutóbbi, szokás szerint fésületlen és zavaros megosztására a Twitter algoritmusa szépen rávasalta a "nem megbízható forrás" címkét. Ezt egyébként a szolgáltatásban pont az álhírek, összeesküvés-elméletek és megbízhatatlan források jelzésére vezették be nemrég.

Trump frappáns módon pont Twitteren írta ki azt is, hogy a mai napon szigorítani akarja a közösségi szolgáltatásokra vonatkozó kormányzati szabályozásokat. A tweetfolyamban arra is célzott, hogy az ilyen viselkedéssel a közösségi oldalak nem befolyásolhatják tovább a választások eredményeit. Emellett pedig nyilatkozatban is jelezte: ha a szolgáltatók ebben nem hajlandóak a változtatásra, "akár be is zárhatja őket".

Persze máris érkeztek a reakciók (hol máshol, mint a közösségi oldalakon), a felhasználók többsége kineveti vagy épp bosszankodik és azzal vág vissza, hogy ezek a szolgáltatások nem a kormány, vagy Trump személyes tulajdonai, tehát a bezáratás elég vad és megvalósíthatatlan ötlet. Ennek ellenére azért kíváncsiak vagyunk, tényleg születik-e ma valamilyen elnöki rendelet ezzel kapcsolatban.

A Twitter vezetője, Jack Dorsey gyorsan ki is varrt pár mondatot a boszorkányüldözéssel kapcsolatban. "Maradjunk a tényeknél: ha bárki van a cégnél, aki mindenek felett felelős a vállalat döntéseiért, az én vagyok. Hagyd békén az alkalmazottainkat. Ezentúl is megjelöljük majd az inkorrekt vagy vitatott információkat a választásokkal kapcsolatban az egész világon. És vállaljuk minden általunk elkövetett hibánkért a felelősséget is."

Apró érdekesség, hogy a Twittert is szinte a hagyományos kormányzati kommunikációs formáknál nagyobb súllyal használó elnök Facebookon a politikai hirdetők rangsorában is a legelső helyen áll abban a tekintetben, ki mennyi pénzt hagy a Zuckerberg-kasszában. Szóval felemás a helyzet... már megint. Meglátjuk, mi lesz belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.