Hirdetés

Drága AR-headsettel támadhat jövőre az Apple



|

Sőt, néhány év múlva még egy spéci szemüveg is érkezhet az almás cég műhelyéből.

Hirdetés

Az Apple termékeit preferáló fogyasztók valószínűleg már megszokták, hogy mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha be szeretnék szerezni például a gyártó legújabb mobilját vagy táblagépét, és úgy tűnik, hogy nem olyan sokára érkezhet egy olyan új eszköz, amely esetében valóban indokolt lehet a magas ár. Ming-Chi Kuo, a TF International Securities egyik elemzője ugyanis arról számolt be, hogy 2022-ben a vállalat egy saját, kiterjesztett valóságra épülő headsetet dobhat piacra.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy ennek az eszköznek az ára akár a 3000 dollárt is meghaladhatja, ám Kuo elmondása szerint "csak" 1000 dolláros árcédulával kell számolnunk, ami bizony szintén nem tekinthető túl olcsónak.

Hirdetés

Egy korábbi beszámoló szerint a kütyü hat kameralencsével, LiDAR szkennerrel, illetve ToF szenzorral érkezhet, és akár 8K-ban is képes videót rögzíteni. Sőt, még az is elképzelhető, hogy kicserélhetjük a fejpántját, illetve térbeli hangzás javít majd az élményen.

Kuo azonban hozott még egy érdekes információt, ugyanis állítása szerint néhány évvel később, 2025-ben az Apple piacra dobhat egy okosszemüveget is. Az Apple Glass előnye az lehet, hogy elvileg nagyon könnyű lesz, és az akkumulátor hatékonyságára is figyel a vállalat.

Értelemszerűen a fenti információkat egyelőre érdemes óvatosan kezelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.