Hirdetés

Drágul a YouTube Premium előfizetés



|

A Google jelentősen megemelte a reklámmentességet és más előnyöket kínáló szolgáltatás árát.

Hirdetés

A legfrissebb fejlemények arra utalnak, hogy a YouTube elszántan üldözni kezdte a különféle reklámblokkolókat, így egyre nehezebben talál kerülőutat az, aki nem akar belefulladni a videókat átszövő hirdetésekbe, de a reklámmentességet kínáló YouTube Premiumra is nemet mond.

A jelek szerint pedig most azon is aggódhat a közönség, hogy előbb-utóbb a havi 1790 forintért (családoknak 2690 forintért) elérhető tagság is drágulni fog, az Egyesült Államokban ugyanis már megtörtént az emelés.

Hirdetés

Ahogy arra a 9to5Google felhívta a figyelmet, a tengerentúlon az új előfizetők kénytelenek azzal szembesülni, hogy az eddig havi 10,99 dollárba (kb. 3700 forint) kerülő YouTube Premium már 13,99 dollárt, vagyis nagyjából 4700 forintot kóstál. E sorok megszületésekor még nem tudni, hogy a meglévő ügyfeleket is érinti-e az emelés, de a 9to5Mac újságírójának privát profilján nem változott az árazás.

A szolgáltató emellett a csak a YouTube Music streaming platformra szóló Music Premium havidíját is megemelte: a korábban 9,99 dollárba kerülő konstrukcióért már 10,99 dollárt kell fizetni (Magyarországon ezt havi 1490 forintért méri a YouTube). Ráadásként innentől a 2022 januárjában bevezetett éves csomag is többet kóstál, ez 20 dolláros emeléssel már 139,99 dollárba kerül, így évi 27,89 dollár spórolható meg vele a havi elszámoláshoz képest. Az öröm az ürömben, hogy a tavaly év végén megdrágított családi előfizetés árazása ezúttal nem módosult, maradt havi 22,99 dollár.

Habár a drágulás sosem jó hír, azt érdemes megjegyezni, hogy a Google utoljára 2018-ban emelte a YouTube Premium árát, amikor az leváltotta a régi "Red" előfizetést. Azt egyelőre nem tudni, hogy az áremelés a magyar piacot is érinti-e, a YouTube ugyanis a cikkünk írásáig még az amerikai felhasználóknak sem szolgált külön bejelentéssel. A szerkesztőségi tapasztalataink alapján mindenesetre idehaza jelenleg az új és a meglévő előfizetőknél sincs nyoma a drágulásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.