Hirdetés

Drágulnak a Vodafone tarifái, nem is kicsit



|

Az inflációra mutogat a magyar (és kisebb részben állami) kézbe került szolgáltató.

Hirdetés

Tavaly augusztusban hozták nyilvánosságra, hogy a 4iG infokommunikációs vállalatcsoport a magyar állammal közösen felvásárolja 51-49 arányban a Vodafone Magyarország vállalatot. Ekkor az adásvételhez szükséges háttérmunkálatok már egy éve tartottak. A végleges vételár 660 milliárd forint volt. Egyelőre sem az arculat, sem a szolgáltatás nem változott, bár hamarosan nevet változtat a cég és egy inflációkövető díjkorrekciót is bejelentettek a nemzeti ünnep után.

Az utóbbi - jól tudjuk - egy  eufemizmus az áremelésre. A jövőben a One márkanevet viselő cég sietve hozzátette közleményéhez, hogy a drágulás egy igen széles kört kevésbé fog érinteni. Bár a szolgáltató kommunikációja szerint a megengedettnél kisebb mértékben fognak emelni, ez így sem kevés hiszen azt a visszamenőleges infláció alapján kalkulálták.

Hirdetés

Ennek értelmében legfeljebb 22,01 százalékkal nőhettek volna a tarifák, ám a Vodafone az infláció lassulására, a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó és távközlési pótadó fokozatos kivezetésére, valamint az ügyfelek terheinek csökkentésére való hivatkozással 15,4 százalékkal is megelégszik. Ezt sietve közölte is a nyilvánossággal, szemérmesen elhallgatva, hogy a drágulás a bevezetéskor várható inflációt nagyjából a kétszeresével fogja meghaladni.

Egyébként a cég mellett szól az, hogy először január helyett márciusban kaphatunk az emelt tarifájú számlából, valamint vállalták azt is, hogy az drágulással megegyező mértékben növelik a lakossági és a kisvállalati kedvezményeket. Azt is hangoztatják, hogy így éves szinten összességében 40 százalékkal mérséklik ügyfeleik terheit a 22,01 százalékkal való emeléshez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.