Hirdetés

Drakula gróf bukta az NFT-t, Shakespeare tiszta Steve Jobs: így néznének ki ma a történelem nagyjai



|

Egy fiatal lány elképesztő munkával, szabadidejében szállítja nekünk a történelem celebjeiről készült mai portrékat.

Hirdetés

Becca szakmáját tekintve grafikus, amikor pedig nem cégeknek készít imázsképeket, fotókat restaurál és bújja a történelemkönyveket. Nemrég pedig rendkívül kreatívan gondolta tovább saját hivatását: addig nézi a történelmi személyeket, amíg meg nem jelennek lelki szemei előtt úgy, ahogy ma kinéznének. És ha már megjelentek, meg is festi őket.

Pontosabban nem csak festi: van itt minden a rajztól és a digitális manipulációtól a photo bashingig (ez az, amikor valódi fotók részleteit dobálja egymásra addig, amíg hihető végeredményt nem kap) minden, de a végeredmény mindig lenyűgöző, ahogy a képekbe csomagolt finom irónia és humor is. Így indult pár éve a Royalty Now nevű projekt, Becca pedig azóta is szállítja nekünk történelmiceleb-feldolgozásait.

Beethoven szúrós tekintetű színházigazgató, Nagy Sándor privilégizált cypto bro, Vlad Tepes, azaz Drakula pedig úgy néz ki, mint aki most tudja meg, hogy a másfélmillió dollárért vásárolt NFT-je már csak ötvenezret ér.

Hirdetés

Marcus Aurelius motivációs speaker, Shakespeare kistérségi Steve Jobs lett Becca kezei alatt, Nefertiti nagyon unja a folyamatos catcallingot, I. Erzsébet pedig az emberiséget általában. Ez alighanem a valóságban is így lehetett. Mutatjuk is őket.

A lány fantasztikus munkáit - amikre a Leet.hu hívta fel a figyelmet - Instagramon érdemes követni, de YouTube-csatornája is lenyűgöző: itt a képek mellett ismeretterjesztő videókkal is jelentkezik, ahol rengeteg érdekességet tudhatsz meg az adott személyről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.