Hirdetés

Drasztikusan csökkenti a laptopok üzemidejét az Epic Games Store?



|

A népszerű kliens futtatása az amerikai PC World mérései szerint meglepően nagy mértékben lehúzza az akkumulátort.

Hirdetés

Sosem árt, ha a lehető legtöbb, épp nem használt alkalmazást kilőjük, amikor nem a töltőhöz csatlakoztatva használjuk laptopunkat, mert értékes perceket nyerhetünk így. A PCWorld.com azt javasolja, az Epic Games Store-t mindenképp kapcsoljuk le, amikor csak lehet, mert gyorstesztük során azt tapasztalták, hogy a háttérben futó kliens is zabálja az akksit.

Ugyan nem végeztek átfogó tesztet, és elsősorban egy Microsoft Surface Pro 7+-szal vizsgálták meg a helyzetet (ami kimondottan nem játékra lett tervezve), mégis aggasztó eredményeket kaptak.

Hirdetés

Az akkumulátor üzemidejének tesztelését többször is lefuttatták úgy, hogy órákon át ugyanaz a videó ment, majd amikor lemerült a gép, újrakezdték. A harmadik alkalommal viszont más eredményt kaptak, ekkor jöttek rá, hogy az EGS háttérben futó kliense lehet a ludas, ami nagyjából 2 órával csökkentette a gép üzemidejét, a teljes töltöttség 20%-át vitte el - míg a Steam 3%-ot. Megmérték egyébként egy Surface Laptop 3-on is a fogyasztást, ott 8%-ot húzott le az Epic. Ha előtérben volt az ablak, a fogyasztás is nőtt természetesen.

Érdemes tehát erre odafigyelni, mert ha gépenként más mértékben is, de azért jelentősen zabálják a háttérben futó alkalmazások az energiát, teljesen fölöslegesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.