Hirdetés

Dubajban büntetni akarják a metaverzumban elkövetett gyilkosságokat is



|

Az élmény olyan traumatizáló lehet, hogy az elkövetőt szankcionálni kell - véli az Egyesült Arab Emírségek egyik minisztere.

Hirdetés

Az davosi Világgazdasági Fórumon nemrég arról beszélt az Egyesült Arab Emírségek egyik minisztere, Omar Sultan Al Olama, hogy meg kell büntetni azokat is, akik a virtuális térben, a metaverzumban "követnek el" gyilkosságokat. Nyilván az egész felvetés rögtön rengeteg kérdést szül, ahogy korábban sokan elmélkedtek arról is, hogy lehet-e szexuális erőszakot tenni valakinek az avatarján a metaverzumban.

Nyilván ha valakinek az avatarját, kivetített karakterét idézőjelesen "megölik" a metaverzumban, akkor ettől még az illető nem sérül meg - és főleg nem veszíti életét. De ettől még Al Olama szerint egy ilyen "gyilkosságot" így is szörnyű lesz "megtapasztalni", ezért az elkövetőket szankcionálni kellene.

Hirdetés

Al Olama úgy gondolja, a metaverzumban különösen azért lesz majd egyszerű traumatizáló élményeket összeszedni, mert nem csak szöveges üzenetek formájában érkeznek az esetleges zaklatások, gyalázkodások, hanem egy háromdimenziós térben éli át mindezt az ember, így minden sokkal, de sokkal valósághűbb. Al Olama arra kérte a Nemzetközi Távközlési Egyesület, hogy kezdjék el a metaverzum biztonsági előírásainak kidolgozását a Metával együtt.

Maga a Meta, a Facebook anyacége egyébként úgy gondolja, a következő évtizedre csúszhat a metaverzum tényleges megvalósulása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.