Hirdetés

Egyre többen használjuk a DuckDuckGo keresőt



|

A magánszférára koncentráló keresőmotor már napi 50 millió keresést bonyolít.

Hirdetés

A DuckDuckGo egy magánszférára koncentráló keresőmotor, és a héten nagy mérföldkőhöz érkezett. Immáron ugyanis napi szinten 50 millió keresést bonyolítanak a segítségével a felhasználók. 

Hirdetés

A Google-re alternatívát jelentő kereső népszerűsége az elmúlt években rohamtempóban nőtt. 2014-ben érkezett meg a Safarihoz és a Firefoxhoz a beépülője, akkor napi 5 millió keresést bonyolított. 2016 nyarán elérte a 10 milliós határt, majd a 2018-as mobil app után a 20 milliót. 

A DuckDuckGo igyekszik megvédeni a felhasználóinak adatait és magánszféráját, nem használ követőket a keresési eredmények testre szabására és a felhasználók figyelésére. Csak a kulcsszavakra összpontosít. Így nem a böngészési viselkedés alapján, csak kulcsszavakat figyelembe véve keres. 

A Google-t az utóbbi időben folyamatosan kritizálják cenzúra vagy éppen testre szabott találatok miatt, amely egyesek szerint bizonyos ideológiák vagy meggyőződések eredménye, nem pedig a fair és természetes keresési módszereké. A DuckDuckGo éppen ezért szerez egyre több használót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.