Hirdetés

Dugig vannak sérülékenységekkel a Snapdragon chipes androidos mobilok



|

A digitális jelfeldolgozó processzorokban több mint 400 sérülékenységet fedeztek fel, androidos okostelefonok milliói érintettek.

Hirdetés

Androidos okostelefonok milliói kerültek veszélybe - és a felhasználóik ennek következtében. A Check Point biztonsági szakemberei ugyanis a Qualcomm Snapdragon chipek digitális jelfeldolgozó processzoraiban több mint 400 sérülékenységet fedeztek fel. A részleteket egyelőre titokban tartják, nehogy a hackerek az általuk felfedezettnél is többet használjanak ki a javítások megérkezésééig. A következmények így is súlyosak lehetnek, ugyanis a támadók elvileg könnyedén felvehetnek hívásokat, lophatnak adatokat, telepíthetnek törölhetetlen és észrevehetetlen kártevőket, de akár használhatatlanná is tehetnek eszközöket. 

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy mennyire könnyű ezeket a műveleteket végrehajtani, arra azonban felhívták a figyelmet a szakemberek, hogy a gyártók nem tudják javítani a hibát, elsőként a Qualcommnak kell orvosolnia a problémákat. 

A Qualcomm elismerte a hibák létezését, megosztotta az információkat a partnereivel, és segíti őket, amiben kell. A sérülékenységek aktív kihasználására szerintük nincs bizonyíték, de azért érdemes lesz minél hamarabb telepíteni a frissítéseket, appokat pedig csak megbízható forrásokból letölteni. A Check Point szerint igazából nem is milliónyi, hanem több száz milliónyi okostelefonok tulajdonosa van veszélyben. Az pedig közel lehetetlen, hogy minden készüléket javítsanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.