Hirdetés

Dühös tömeg lincselt meg egy önvezető autót San Franciscóban



|

A Waymo Jaguárját előbb összefirkálták, majd fel is gyújtották.

Hirdetés

A Szilícium-völgyhöz való közelsége miatt az Egyesült Államok nyugati partján elterülő San Francisco a tech világ központja, ebbéli minőségében pedig a mindenkori legújabb megoldások kísérleti terepeként is szolgál, amelynek egyik szembetűnő jele az önvezető taxik elterjedtsége.

A helyiek és az úttörő megoldások együttélése azonban nem mindig zökkenőmentes, amit most látványosan bizonyít egy szabályosan meglincselt autonóm taxi esete: a The Verge beszámolója alapján egy spontán szerveződött dühös tömeg egyelőre ismeretlen okokból súlyosan megrongálta a Waymo nevű vállalat önvezető Jaguarját. 

Hirdetés

A taxiban nem tartózkodott utas, az incidens pedig állítólag azzal kezdődött, hogy valaki a motorháztetőre vetette magát és betörte a jármű szélvédőjét. Az autó köré gyűlő tömeg ezt követően előbb összefirkálta, majd fel is gyújtotta azt. A Jaguarból végül nem sok minden maradt, az alábbi videók a lincselés közben történteket és a tűzoltók kiérkezése utáni állapotot mutatják.

A The Verge szerint az utóbbi időben egyre feszültebbé vált a viszony az önvezető járműveket üzemeltető cégek és a San Franciscó-iak között. A tavalyi évben a Waymo konkurense, a General Motorshoz tartozó Cruise le is állította a szolgáltatását, miután a leblokkolt taxijai többször is dugókat okoztak, az egyik pedig egy gyalogost is elsodort. A múlt héten a Waymóval is hasonló történt, amikor a vállalat egyik kocsija elütött egy kerékpárost, ám ebben az esetben még tart a nyomozás, így nem biztos, hogy az autonóm jármű hibázott.

A múltban is volt már rá példa, hogy a helyiek tiltakoztak az önvezető taxik ellen: amikor azok megkapták a hét minden napjának minden órájára szóló működési engedélyt, egyesek sárga bójákat tettek az autók motorháztetőjére, megbénítva őket ezzel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.