Hirdetés

Dupla kamerás szörnyeteg a OnePlus 5 - minden, amit tudnod kell



|

Sokak szerint ez lett az androidos iPhone 7 Plus, azonban a OnePlus 5 tényleg remek okostelefon.

Hirdetés

Tegnap kora este végre hivatalosan is bemutatkozott a OnePlus 5, amelyről a szivárgások miatt egyébként már majdnem mindent tudtunk. Bár a OnePlus 5 tényleg elképesztően hasonlít az Apple iPhone 7 Plusra, eközben remek okostelefon, ár-érték arányban idén is bajnoknak tekinthető. 

Hirdetés

Az 500 és 560 eurós áraival ugyan az eddigi legdrágább OnePlus modell, de még így is jóval olcsóbb a riválisainál. 

Belül a Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkája található, 6 vagy 8 GB RAM, illetve 64 vagy 128 GB UFS 2.1-es gyors tárhely mellett. Az olcsóbb modell szürke, a drágább fekete színben pompázik. Az 5,5 hüvelykes kijelző AMOLED, és 1920 x 1080-as felbontású, Gorilla Glass 5 borítja. 

A fő kamera egy 16 megapixeles, Sony IMX398 szenzorral és f/1.7-es rekesszel, elektronikus képstabilizálással (OIS nincs). A telefotós darab 20 megapixeles, Sony IMX350 szenzorral, f/2.6-os rekesszel, míg az előlapi egy 16 megapixeles Sony IMX371, f/2.0 rekesszel. A telefotós lencse kétszeres optikai zoomot tesz lehetővé, de minden bizonnyal kevés fényben rosszabb minőséget garantál. 

Adott továbbá a Bluetooth 5.0, az NFC, a 3300 mAh-s akku és az LTE, valamint a villámgyors előlapi ujjlenyomat-olvasó. A Dash Charge továbbra is gyors, a OnePlus szerint messze lekörözi a Galaxy S8-at és a Pixelt töltésben. 

Bár a OnePlus 5-nek nincs QHD-s kijelzője, nem vízálló, nincs benne optikai képstabilizáció vagy sztereó hangszóró, és még a kijelző sem 18:9-es vagy keret nélküli, kiváló eszközről van szó, rengeteg szoftveres fejlesztéssel. 

A 7,25 milliméter vastag készülékről nem maradt le a jackcsatlakozó, az értesítéseket némító gomb és a szoftveres trükkök. Három ujjal például bővített hosszúságú képernyőkép készíthető, 5 app pedig egyedi, rajzolt gesztusokkal indítható el. A játékosmód némítja az értesítéseket és letiltja a navigációs gombokat. 

Akad továbbá olvasási mód, ami monokrómmá varázsolja a kijelzőt a környezeti fény alapján, így könnyebb olvasni, úgy, mint például egy Amazon Kindle könyvolvasón. Ez nem egyenlő a kékfény szűrésével, amire szintén képes az automatikus éjszakai móddal, ami végre bekerült a rendszerbe. Az alkalmazásindító részben átlátszó lett, és fölfelé simítva jön elő, mint a Pixeleken. A secure box funkció pedig privát környezetet jelent az érzékeny fájlokhoz. 

Az előrendelési lehetőségek már élnek Európában, a készülék június 27-én kerül a piacra. Carl Pei szerint az előrendelési adatok alapján ez az eddigi legnépszerűbb és leggyorsabban fogyó OnePlus készülék. Mint kiderült, a szintetikus méréseken egyébként ez is csal.

És már tudjuk, hogy milyen képeket lő zoomolva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.