Hirdetés

Dupla kijelzős Centaurus eszközön dolgozik a Microsoft



|

Készül a Microsoft dupla kijelzős, összehajtható eszköze, de úgy néz ki, hogy nem okostelefon lesz.

Hirdetés

Jelenleg sokan arra számítanak, hogy a következő nagy slágert az összehajtható eszközök jelentik majd. Sok okostelefon-gyártó készül ilyesmit bemutatni, és tervez összehajtható laptopot többek között a Samsung, a Lenovo és az ASUS is. 

Hirdetés

A Microsoft pedig a jelentések szerint egy újabb dupla kijelzős, összehajtható eszközön dolgozik. A Windows Central értesülései szerint ennek a kódneve Centaurus. 

A gépben Intel processzor van, egyedi Windows 10-et futtat, ami képes alkalmazkodni a dupla kijelzőhöz, és az egyiken például virtuális billentyűzetet megjeleníteni. 

A rendszer alapvetően a Windows Core OS-re épít, támogatja a Win32-es programokat, de csak ha Microsoft Store appként vannak csomagolva. Sajnos az appok hiánya megint megnehezítheti a Microsoft dolgát, hiszen a fejlesztők továbbra sem lelkesednek a Microsoft Store-ért és a benne lévő appokért. 

A Microsoft állítólag 2019 őszéig biztosan nem mutatja be ezt az eszközt, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft sok dupla kijelzős eszközzel kísérletezett már. Ott van például a mobil méretű Andromeda, ami a Windows Central szerint a belátható jövőben biztosan nem jelenik meg a piacon. A dupla képernyős Courier tabletet pedig közel egy évtizede kezdte fejleszteni a Microsoft, de azt is elkaszálta végül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.