Hirdetés

Durván megbüntette a Huawei az iPhone-tweetért felelősöket



|

Több embert is felelősségre vont a Huawei, amiért kárt okoztak a márka számára azzal, hogy egy iPhone-ról kívánt boldog új évet a vállalat.

Hirdetés

Ha valakit érdekelt, hogy mi történik a színfalak mögött az olyan ügyekben, amikor az androidos gyártók iPhone-ról tesznek közzé tweeteket, akkor most sok érdekességről olvashat. 

Hirdetés

Az effajta botrányokat általában néhány napon belül mindenki végleg elfelejti, a cégek pedig igyekeznek a hiba minden nyomát eltüntetni. A Huawei legutóbbi bakija azonban továbbra is címlapon ragadt a nagyobb helyeken. 

A Huawei hibája eleve felkapottabb lett, hiszen Kína és Amerika kereskedelmi háborúja, a Huawei pénzügyi igazgatójának letartóztatása és a kínai cégek Apple elleni hadjárata nagyon kiélezetté tette a helyzetet. Éppen ezért a Huawei sem hagyta annyiban a dolgokat. 

A Reuters belső anyagokhoz jutott hozzá, amelyek szerint a Huawei két dolgozóját is több mint havi 700 dollárnak megfelelő pénzbüntetésre ítélte. A dokumentumok szerint az incidens kárt tett a márkában, ezért a két munkavállalót egy ranggal le is fokozták. A Huawei digitális marketingért felelős igazgatójának pedig egy évre befagyasztották a fizetését. 

Ennél is érdekesebb, hogyan történt az egész. A Reuters szerint a tweetet egy asztali gépről akarták közzétenni, de VPN-hibákba futottak. A Huawei külső partnere, a Sapient végül egy iPhone és egy roaming SIM segítségével tudta közzétenni az üzenetet még december 31. vége előtt. A gond az volt, hogy Kínában csak VPN-nel lehet hozzáférni a cenzúra miatt a Twitterhez, Facebookhoz, Google-höz és a nyugati népszerű szolgáltatásokhoz. Vagyis a helyzet elég ironikus. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.