Hirdetés

Ebbe az okostollba kamera is került, de nem kémeszközről van szó



|

Az írószeripart is utolérte a mesterséges intelligenciás forradalom.

Hirdetés

Még kifejezetten élénk lehet az emlék, hogy két évvel ezelőtt a tech ipar szinte mindenbe igyekezett beleerőszakolni a metaverzumot, a kriptovalutákat és az NFT--ket, de aztán jött a ChatGPT, és most éppen a mesterséges intelligencia a legújabb üdvöske, ami elvileg mindent (is) a feje tetejére fog állítani.

A nagy megindulás fényében nem kifejezetten meglelő, hogy már a mesterséges intelligenciás toll műfajával is meg kell ismerkednünk, ami nem kevesebbet ígér, minthogy áthidalja a szakadékot a papír és a digitális világ között.

Hirdetés

A Nuwa nevű holland gyártó eredetileg a januári CES 2023-on prezentálta a terméket, amely alapvetően egy hagyományos golyóstoll, három beépített kamera és némi MI-varázslat segítségével viszont elektronikus formában is rögzíti a tintába öntött szöveget és firkákat. Az alábbi videó megmutatja, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

Az okostelefonos alkalmazáson keresztül kommunikáló Nuwa Pen egyetlen feltöltéssel 2 órányi használatot biztosít, ami ugyan nem túl acélos, cserébe viszont mindössze negyed óra alatt 100%-ra lehet pumpálni. A tollra korábban a Kickstarteren gyűjtött pénzt a gyártó, most viszont már a saját weblapján keresztül bonyolítja az előrendeléseket.

A fehér és fekete színben kínált Nuwa Penért 229 eurót, vagyis 85 ezer forintot kell leszurkolni, a szállítást pedig 2024 márciusára ígérik a hollandok. A rendelés előtt azonban nem árt elolvasni a TechCrunch májusi oknyomozó cikkét, amely saját tapasztalatok alapján rámutatott, hogy a toll még messze nem képes arra, amit a CES 2023-as demó és marketinganyagok állítanak, vagyis a leírtak és a rajzok pontos digitalizálására.

A kérdés tehát az, hogy a szállításig hátralevő hónapok alatt sikerül-e finomhangolni a technológiát, hogy az végül valóban teljesítse azt, amiért fizetnek az előrendelők és a projekt kickstarteres támogatói.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.