Hirdetés

Ebben az egy dologban nagyon elveri az iPhone-t a Samsung Galaxy S24 Ultra



|

A Samsung még csak nem is kerekített nagy feneket az új csúcsmobil egyik legjobb extrájának, pedig érdemes lenne.

Hirdetés

A hónapok óta tartó pletykaáradat után a múlt héten végre hivatalosan is terítette a lapjait a Samsung a legújabb csúcsmobiljai, a Galaxy S24, az S24 Plus és az S24 Ultra képében, amelyek ránézésre ugyan megszólalásig hasonlítanak az elődeikre, a gyakorlatban viszont több ponton is fejlődést hoztak azokhoz képest.

A koreai gyártó leginkább az idővel a régebbi modellekbe is beköszönő mesterséges intelligenciás funkciókkal promózta az új telefonokat, így például azt is csak szőrmentén említette meg, hogy egy új anyag védi az S24 Ultra kijelzőjét, holott ez a jelek szerint akár nagyobb figyelmet is megérdemelt volna.

Nemrég ugyanis az egyébként többnyire szivárogtatásokban utazó Ice Universe hívta fel rá a figyelmet, hogy a Gorilla Glass Armor néven futó új borítás a látvánnyal is csodát művel. A Samsung hivatalos beharangozója alapján a Corninggal közösen kifejlesztett bevonat nemcsak ellenállóbbá teszi a képernyőt, hanem a tükröződést is csökkenti, Ice Universe képei pedig megmutatják, hogy az utóbbi hatás mennyivel tisztább képet eredményez az iPhone 15 Pro Maxszel összehasonlítva.

Hirdetés

A megosztott felvételek alapján az aktuális almás csúcsmobil (egyébként szintén Corning üveggel védett) OLED kijelzője ugyanazzal a videóval, ugyanabban a környezetben jóval fakóbbnak hat a Galaxy S24 Ultránál, ami Ice Universe szerint bizonyítja, hogy a Samsungnak sokkal jobban ki kellett volna hangsúlyoznia a Gorilla Glass Armor előnyeit.

Mi sajnos nem próbáltuk ki ezt személyesen, így nem tudjuk megerősíteni, hogy tényleg ekkora-e a különbség, avagy némi machináció is szorult a posztba, de a képeket elnézve ígéretesnek tűnik a fejlesztés. Kíváncsian várjuk, hogy a strapatesztek eredményein is meglátszik-e majd a Gorilla Glass Armor jótékony hatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.