Hirdetés

Egészen a Galaxy S26 Ultráig kiszivároghattak a Samsung kamerás tervei



|

Évekre előre elspoilerezhette egy szivárgás, hogy miként fejlődik majd a Galaxy S Ultra-modellek kamerája.

Hirdetés

A várakozások szerint a Samsung valamikor január-február környékén fogja bemutatni a következő generációs csúcstelefonjait a Galaxy S24, az S24+ és az S24 Ultra képében, melyekről nemrég egy vaskos szivárgás is árulkodott, szinte minden lényeges információt elárulva a készülékek hardveres jellemzőiről. Talán ezért is lehet, hogy egyes források már nem is elégszenek meg az S24-szériával, hanem a távolabb jövő kapcsán is jóslatokba bocsátkoznak, a legújabb ilyen beszámoló pedig egészen a 2026-ban érkező S26 Ultráig tippeli meg a koreaiak legfontosabb kamerás fejlesztéseit.

A jelentést Revegnusnak köszönhetjük, akinek korábban volt már néhány bevált jövendőmondása, ami némi hitelt kölcsönöz az információknak. A szivárogtató úgy tudja, hogy az S24 Ultra legnagyobb dobása a 10-helyett 50 megapixeles telefotó képalkotó lesz, 0,7 µm méretű pixelekkel. Ezt az előrejelzést már másoknál is olvashattuk, így jó esély van a megvalósulására.

Hirdetés

A Galaxy S25 Ultra esetében Revegnus úgy tudja, hogy a Samsung a 200 megapixeles széles látószögű szenzort és a telefotó kamerát is fejleszteni fogja, az S23 Ultrában még 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencse szerepét pedig egy 50 megapixeles hardver veszi át. A Galaxy S26 Ultráról ezzel szemben csak annyit ír a szivárogtató, hogy a 200 megapixeles szenzor valamivel nagyobb, 1/1,10 hüvelykes formátumú lesz, és 0,7 µm-s pixelekkel dolgozik majd.

A jelentés így aztán kimondatlanul azt is magába foglalja, hogy a Samsung legalább a 2027-es S27-sorozatig nem fogja emelni a fő képalkotó megapixeleinek számát, ami az idén év elején boltokba került S23-nál ugrott 108-ról 200-ra. A pletykát persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen minden jóslat képlékeny, az ilyen hosszú távú előrejelzéseknél pedig többszörösen is igaz ez az aranyszabály.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.