Hirdetés

Egészen közel merészkedett a NASA űrszondája a Jupiter különleges holdjához



|

Több mint 20 éve nem volt ilyesmire példa.

Hirdetés

A Naprendszerünk legnagyobb bolygójának, vagyis a Jupiternek kifejezetten sok ismert holdja van, amelyek közül az egyik legnagyobb a Ganymedes. Ez az égitest szintén jókora mérettel rendelkezik, és a NASA nemrég bejelentette, hogy a Juno névre hallgató űrszondája egészen közel került a felszínéhez, ami már most is fontos adatokkal szolgálhat, de a későbbi küldetésekhez is nagy segítséget nyújthat.

Hirdetés

Magyar idő szerint ma 19:35 körül 1038 kilométeres távolságra volt egymástól a Juno és a Ganymedes, ami azért is számít különleges dolognak, mivel 2000 májusa óta, vagyis több mint 20 éve nem fordult elő, hogy a NASA egy szerkezete ennyire közel merészkedett volna a Jupiter gigászi holdjához. A manővernek köszönhetően az űrügynökség jobban megismerheti az égitest összetételét, illetve későbbi missziókhoz szükséges adatokat is be lehet így gyűjteni.

A Juno űrszonda egyébként olyan érzékeny műszerekkel rendelkezik, amelyeknek hála úgy lehet megfigyelni a Ganymedest, mint korábban soha, a JunoCam kamera pedig felvételeket is készít majd a holdról.

Ha kíváncsiak vagytok az űrszonda útjára, akkor érdemes ellátogatni ide.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.