Hirdetés

Egy AI-alapú chatbot formájában támasztottak fel Marilyn Monroe-t



|

A Soul Machines digitális avatárként reinkarnálta a 62 évvel ezelőtt elhunyt színésznőt, akivel a rajongók így hamarosan szóváltásba elegyedhetnek.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia és a technológiához kapcsolódó lehetőségek térnyerésével egyre gyakrabban került a viták középpontjába azon, nyomokban már-már egy Black Mirror epizódot idéző gondolat, miszerint az MI segítségével őriznének meg, ezáltal pedig hoznának vissza ez élők sorába bizonyos elhunyt személyeket. Az úgynevezett digitális képmásokkal eddig leginkább csak hírességeket támasztották fel, de természetesen már ez is számos etikai kérdést magában hordozott.

Minden égető probléma és aggály ellenére az ezzel foglalkozó cégek azonban látszólag továbbra sem lassítanak. Egy ilyen vállalat, a Soul Machines, most egy újabb elhunyt sztárt felélesztésére adta fejét: létrehozta a "Digital Marilyn" névre keresztelt AI-alapú chatbotot, amit úgy alkotott meg, hogy kinézetében és beszédstílusában is a néhai színésznőt, a legendás Marilyn Monroe-t idézze.

Hirdetés

A cég, mely az általa csak "biológiai AI-alapú digitális embereknek" nevezett képmások megalkotásával foglalkozik, az Authentic Brands Grouppal (ABG) együttműködve mutatta be a Marilyn botot. Az ABG-ről egyébként azt kell tudni, hogy Monroe mellett több híresség képmásának jogait is birtokolja - többek között Elvis Presley-ét is.

A vállalat sajtóközleményéből kiderült, hogy a GPT 3.5 alapokra építkező digitális Marilyn "hiperrealisztikus", és képes "érzelmekkel és árnyalt kifejezésekkel" válaszolni a felhasználóknak, nagyjából 20 percen keresztül.

"A Digital Marilyn egy olyan autonóm digitális személy, aki képes természetes, dinamikus beszélgetésekben részt venni, melyek hitelesnek és készségesnek tűnnek. Olyan, mintha magának Marilynnek a szikráját ültették volna át a mesterséges intelligencia korába, ezzel egy egyedülálló és mélyen személyes kapcsolatot kínálva mind az elkötelezett rajongók, mind a kíváncsi, újonnan érkezők számára."

- írja a Soul Machines egy blogbejegyzésében.

A vállalat a Marilyn Monroe chatbotot egyébként a nemzetközi nőnap alkalmából tárta a nagyközönség elé: egy Instagram poszt keretein belül számolt be a digitális celebritás érkezéséről. A Marilyn örökségét hordozó AI-t viszont egyelőre még nem tette széles körben elérhetővé. Az érdeklődők a Soul Machines weboldalán, egy rövid űrlap kitöltésével, első kézből értesülhetnek majd, ha Digital Marilyn készen áll a rajongókkal való interakcióra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.