Hirdetés

Egy csokor új Android-funkcióval fordul rá a karácsonyra a Google



|

Hasznos újításokkal bővül a világ legnépszerűbb operációs rendszere.

Hirdetés

Augusztus 15. óta hivatalosan is elérhető az Android 13, amely ugyan jóval szűkebb marokkal méri az újdonságokat, mint a tavalyi főverzió, de azért még így is jutott bele annyi extra, hogy tisztességes frissítésnek találjuk.  

Ezzel azonban még közel sincs vége a történetnek, hiszen a frissítések lévén bármikor befuthat valami újdonság, az ünnepekre való tekintettel pedig a Google most rögtön többet is szállított ezekből.

Kezdjük a Google Fotókkal, melynek kollázsszerkesztőjébe három neves művész, az egy házaspárt takaró DABSMYLA és Yao Cheng közreműködéssel került két egyedi, új dizájn. A Google emellett az Emoji Kitchent is megpiszkálta, ahol már kombinálhatjuk is a matricáinkat (pl. a róka és a kalapos hóember mixelésével egy kalapos rókát kapunk).

Ezeknél kevésbé mókás, viszont annál hasznosabb az új, rendszerszintű olvasási mód: ez személyre szabható megjelenítési opciókkal segít a vakoknak, a rosszul látóknak és a diszlexiásoknak. Itt olyan lehetőségekre kell gondolni, mint a kontraszt, a betűtípus és a szövegfelolvasás finomhangolásai.

Hirdetés

Tovább evezve befutott egy új YouTube widget is, amivel közvetlenül a főképernyőről, egyetlen gyors kereséssel ugorhatunk át a platform kívánt tartalmaira, legyen szó videókról, Shortokról (ezek a YouTube TikTok-koppintó rövid videói) vagy csatornákról. S ha már filmeznénk, a jövő héttől kezdődően lehetővé válik, hogy közvetlenül a Google TV appból streameljünk a kompatibilis tévénk képernyőjére.

Ezek mellett frissül a digitális kocsikulcsokat kezelő szolgáltatás is, a kulcsokat így már meg is oszthatjuk a barátainkkal és a családtagjainkkal Pixel- és iPhone-modelleken keresztül. A Google itt azt ígéri, hogy később bizonyos Android 12-es mobilokon is elérhetővé teszi a megoldást, az érintett típusok konkretizálása nélkül.

Végezetül pedig az okosórás WearOS sem maradt ki a buliból. Ez új főképernyős csempéket kapott, új képességekkel bővült a Google Keep (pl. egyedi hátterek, fotók és rajzok), illetve a Google Asszisztensbe integrálták az Adidas Running alkalmazást, így a jövő héttől már közvetlenül hangparancsokkal is belevághatunk 30 különböző edzésformába.

Az Android 13 ünnepi újdonságairól itt olvashatsz részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.