Hirdetés

Egy eddig nem látott kivitelben is érkezhet a következő iPad Pro



|

Napokon belül sor kerülhet az új iPad Pro leleplezésére.

Hirdetés

Az Apple utoljára 2022 őszén frissítette a profi felhasználásra szánt iPad Prót, amelyet az utóbbi években már a Macekben is dolgozó M-szériás chipek hajtanak, így a teljesítményük is vetekedik a laptopokéval, eltekintve persze a lényegesen rosszabb hűtésből és az eltérő operációs rendszerből eredő korlátokkal. Egyes források szerint az aktuális modellek utódjai már idén tavasszal bemutatkozhatnak, most pedig egy új pletyka is napvilágot látott az Apple terveit illetően.

A korábban többek között az iPhone 15 sárga kiadását és az iPhone 15 Pro térbeli videózás-funkcióját is előre megjósoló Instant Digital ugyanis ezúttal a következő generációs iPad Próról jövendölt a Weibo közösségi oldalon.

Hirdetés

A szivárogtató szerint az új prémium iPadek már a jövő héten bemutatkoznak, és a széria történetében először egy matt kijelzővel érkező variáns is kapható lesz köztük. Az ilyen panelek enyhén érdesített burkolatot kapnak, így nem, vagy kevésbé tükröződik rajtuk a fény, cserébe viszont a színeket sem adják vissza olyan élénken, mint a normál kijelzők. A matt felület további előnye, hogy a jobb tapadás miatt kellemesebb stylusszal használni őket, ami akár az iPad Pro egyik fő közönsége, a művészek körében is vonzóvá teheti.

Ha hihetünk Instant Digitalnak, a matt iPad Pro -4-től 29 °C-ig terjedő homályosítást kap, illetve egy nem részletezett technológiával a kék fény ellen is védeni fogja a szemet, kiegészítve az ugyanerre szolgáló szoftveres funkciót, ami már jó néhány éve elérhető az iPhone-okat hajtó iOS-ben és az iPadOS-ben is. Ha a forrás nem téved, ez nem az Apple első kalandja lenne a matt kijelzők terén, hiszen a cég méregdrága monitorait, a Pro Display XDR-t és a Studio Displayt is lehet ilyen kivitelben rendelni.

Az utóbbiak esetében az Apple nanotexturált üvegnek hívja a megoldást, amely a gyári leírás szerint szétszórja a fényt, hogy csökkentse a tükröződést, így akkor is kiváló képminőséget élvezhetünk, ha nem ideálisak a fény­viszonyok. Instant Digital ráadásul arra vonatkozólag is kapott egy fülest, hogy később az iPad Airnél is matt kijelzős variánssal jelentkezhetnek a cupertinóiak, ebben azonban még maga a szivárogtató sem biztos.

Izgatottan várjuk, hogy vajon beválik-e a jóslat, de azért érdemes megjegyezni, hogy a kínai leaker sem tévedhetetlen, korábban voltak már mellényúlásai is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.