Hirdetés

Egy ellopott AirPods mutatta meg az orosz haderő mozgását



|

A jelek szerint háborús időkben is hasznos lehet az Apple Lokátor alkalmazása.

Hirdetés

Az Apple még a 2019-ben kiadott iOS 13-ban olvasztotta egybe az iPhone keresése és a Barátok keresése alkalmazásokat, így született meg a Lokátor app, amellyel almás és más gyártóktól származó eszközeinket, valamint barátainkat és családtagjainkat is nyomon követhetjük.

Egy ukrán férfinak viszont most az orosz hadsereg mozgását sikerült monitoroznia vele, miután az inváziós erők egy fosztogató tagja ellopta az AirPods vezeték nélküli fülhallgatóját az otthonából.

Hirdetés

Vitalij Szemenyec AirPodsát a Kijevtől 30 km-re fekvő Hosztomelből emelték el a főváros sikertelen ostromának kezdetén, majd az orosz csapatok visszavonulása után Belaruszba vitte őket a jogtalan tulajdonos, egészen a határtól 40 kilométerre található Homelig. A nagy utazás következő állomása az orosz Belgorod volt, amelyről tudható, hogy részben itt gyülekeztek a Donbasz elleni offenzívára átcsoportosított hadtestek.

Szemenyec az Instagramon számolt be a történtekről, posztjában azt írva, hogy a technológiának köszönhetően tudja, merre járnak az "orosz orkok" által elrabolt AirPods-fülesei.

A híradások alapján az Ukrajnát lerohanó orosz csapatok körében nem ritka a fosztogatás, áprilisban még egy videófelvétel is megjelent arról, hogy a katonák több tonna ellopott árut adtak postára egy fehérorosz városban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.