Hirdetés

Egy férfi állhat az Instagramot meghódító programozónő profilja mögött



|

Valami nem stimmel a több mint 100 ezer követővel bíró Juliával.

Hirdetés

Nem csak a programozók számára csenghet ismerősen a 2015 óta megrendezésre kerülő DevTernity konferencia neve, amely Lettország legnagyobb fejlesztői rendezvénye, több mint 1000 résztvevővel a világ minden tájáról. Az idei, december 7-re időzített eseményt viszont hirtelen lemondták, miután arról szóló jelentések láttak napvilágot, hogy az alapító-főszervező Eduards Sizovs nem létező női előadókat tüntethetett fel a színpadi felszólalók listáján. A botrány nyomán viszont valami még kínosabb is kiderülhetett a szervezőről.

A 404 Media ugyanis azt állítja, hogy valójában Sizovs áll az Instagram egyik népszerű női programozója, coding_unicorn profilja mögött.

Hirdetés

A 115 ezer követővel bíró fiók "hivatalosan" egy Julia nevű fiatal nőhöz tartozik, aki profi szoftverfejlesztőként mutatkozik be, illetve karrier- és produktivitási tippeket is ad. A látogatókat fogadó felirat szerint ez az Instagram "legjobb programozói fiókja", ami nem mellesleg szakmai rendezvényeket is népszerűsít, köztük a DevTernityvel.

Az új jelentés szerint viszont az attraktív kódmágus igazából Sizovs találmánya, amit a 404 Media bizonyítékokkal is igyekszik alátámasztani. A portál egyebek mellett egy YouTube-videóra mutat rá, amely alapján Sizovs korábban bejelentkezett a coding_unicorn profilhoz tartozó e-mail címre, illetve Julia egyes képernyőfotóin is úgy tűnik, hogy a férfi van bejelentkezve a nő által használt számítógépen.

További gyanús körülmény, hogy Julia néhány posztjában egy az egyben Sizovs saját LinkedIn-bejegyzéseiből származó szövegek szerepelnek. Az egyelőre nem tiszta, hogy ha valóban a férfi áll a profil mögött, akkor ki lehet a fotókon pózoló nő, és hogy milyen kapcsolat fűzi a DevTernity szervezőjéhez.

Cikkünk írásáig Sizovs nem reagált a jelentésre, a törölt konferencia kapcsán viszont korábban a személyes X-fiókján tagadta, hogy csalás lett volna a nem létező vendégek szerepeltetése, arra hivatkozva, hogy az egyik előadónő csak egy véletlenszerűen generált "demószemély" volt, aki véletlenül maradt fent a listán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.