Hirdetés

Egy férfi „az internet 70%-ának” lekapcsolására készült, az FBI megakadályozta



|

Fel akarta robbantani az Amazon egyik adatközpontját, remélve, hogy ezzel az internet több mint kétharmadát lebéníthatja.

Hirdetés

A Witchita Fallsban élő Seth Aaron Pendley akár 20 évet is eltölthet egy szövetségi börtönben, miután azzal vádolják, hogy fel akart robbantani egy épületet, egész konkrétan az Amazon viriginai adatközpontját. Úgy hitte, ez az FBI-nak, a CIA-nek és más szövetségi ügynökségeknek nyújt szolgáltatást, és cselekedetével nem csak "az Egyesült Államokban uralkodó oligarchiát", hanem az internet "nagyjából 70%-át" is kiiktathatja.

Az Igazságügyi Minisztérium szerint egy aggódó polgár még január 8-án tett bejelentést egy fórumon közzétett posztok miatt. A Dionysus felhasználónevű Pendley azt írta, egy kis, veszélyes, nagy figyelmet vonzó kísérletet szeretne végezni, melynek "halál" a vágyott végkimenetele.

Hirdetés

Az FBI ezt követően megszerezte az e-mail címét, illetve betekintést nyert Facebook-aktivitásába. Pendley arról dicsekedett, hogy ott volt a Capitolium ostrománál, bár nem ment be, és a lefűrészelt csövű gépfegyverét is az autójában hagyta. Január végén regisztrált a Signalra, és az FBI egy névtelen forrásának elmondta, hogy C-4-gyel kívánja a merényletet végrehajtani.

Március 31-én a forrás összekötötte őt valakivel, akiről azt állította, robbanószert tud neki biztosítani, viszont valójában egy fedett FBI-ügynök volt. Április 8-án találkoztak, az ügynök megmutatta neki, hogyan kell élesíteni az egyébként hatástalan eszközöket, majd amikor Pendley átpakolta azokat a saját kocsijába, az FBI akcióba lépett és letartóztatta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.