Hirdetés

Egy floridai tinit és két társát vádolják a Twitter elleni hackertámadással



|

Úgy tűnik, hogy a nagyszabású akció mögött elég fiatal elkövetők álltak.

Hirdetés

Elég nagy port kavart a Twitteren az a hackertámadás, amely során többek között Elon Musk, Bill Gates, illetve még az Apple fiókját is feltörték, hogy bitcoint csaljanak ki a követőktől. Ez sajnos részben sikerült is, ám nemrég újabb fejlemény történt, ugyanis az esettel összefüggésben három személy ellen emeltek vádat. Közöttük van egy mindössze 17 éves floridai tini, akit a nyomozás lezárulta után már le is tartóztattak, és felnőttként kell a bíróság elé állnia. A Tampában élő fiatalt számos bűncselekmény elkövetésével vádolják, ráadásul állítólag több mint 100 ezer dollárt (több mint 29 millió forint) zsebelhetett be a fiókok feltörése után.

Hirdetés

A második vádlott az Egyesült Királyságban élő, 19 éves Mason Sheppard, más néven Chaewon, a harmadik pedig a 22 éves Nima Fazeli, vagyis Rolex, aki pedig a floridai Orlandóban él. A hatóságok szerint mindketten komoly szerepet játszottak a hackertámadások végrehajtásában. Egyelőre nem tudni, hogyan folytatódik majd az ügy, de nagy eséllyel mindhárman komoly büntetésre számíthatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.