Hirdetés

Egy fontos területen lépett előre Elon Musk műholdas internete



|

Most indulhat be csak igazán a Starlink-program szekere.

Hirdetés

Május óta már hazánkban is elérhető a SpaceX által építgetett Starlink műholdas internetszolgáltatás, amely jelenleg több mint 2400 mesterséges égitestről szórja az űrbéli megabiteket, hosszabb távon viszont egy 42 ezer egységből álló hálózat létrehozása a cél.

Most pedig egy újabb fontos mérföldkövet ért el Elon Musk nagyszabású projektje, miután a tevékenységi körét felügyelő Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) engedélyt adott rá, hogy mozgó járművekbe is beépíthessék a Starlink-terminálokat.

Hirdetés

A június 30-án közzétett döntés értelmében egyebek mellett kamionokon, hajókon és repülőgépeken is igénybe vehetik az alacsony föld körüli pályáról érkező széles sávú szolgáltatást, ami kitárja a kaput a SpaceX-nek a zsíros vállalati megrendelések előtt.

"Az új terminálosztály engedélyezése a SpaceX műholdas rendszere számára kibővíti a széles sávú képességek körét, hogy megfeleljen a növekvő felhasználói igényeknek, amelyek ma már útközben is megkövetelik a kapcsolatot, akár egy lakóautóval szelik át az országot, akár egy teherhajón szállítanak Európából egy amerikai kikötőbe, akár belföldi vagy a nemzetközi repülőjáratokon utaznak."

- írja az FCC indoklása. Elon Musk egyébként még tavaly áprilisban jelentette be, hogy kérvényezték az új, mozgó terminálok engedélyezését, így nem mondhatni, hogy a hatóság elkapkodta a döntést. A cég azonban már korábban megkezdte a kereskedelmi kapcsolatok kiépítését, és már két légitársasággal (Hawaiian és Delta) is együtt dolgozik a repülés közben igénybe vehető műholdas Wi-Fi-szolgáltatás elindításán.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.