Hirdetés

Egy gigantikus LED-gömb vette át az uralmat Las Vegas felett



|

Négy évnyi építkezés után először gyúltak fel az 1,2 millió LED-del borított Sphere aréna fényei.

Hirdetés

Aligha akad olyan város a Földön, amelyet jobban jellemezne a feltűnési vágy, mint a többek között az Eiffel-tornyot, az egyiptomi piramisokat és Velence kanálisait is lemásoló Las Vegast, a kaszinók fellegvárának legújabb attrakciója viszont minden eddigi mutatványon túltesz.

A városban ugyanis nemrég életre keltek a Sphere Entertainment által felépített The Sphere fényei, amely belülről egy 18 ezer székkel bíró rendezvényterem, kívülről viszont egy gigantikus LED-gömb, amin bármit le lehet játszani.

A 111 méter magas komplexum felületén 1,2 millió LED sorakozik, amelyek 256 millió szín megjelenítésére képesek, és közel 54 ezer négyzetméteren terülnek el.

Hirdetés

A színház első showja ugyan csak szeptemberben esedékes, a függetlenség napja alkalmából azonban már most beizzították az óriási kijelzőt, számos látványos animációval kápráztatva el a világot, amelyeket az ABC News összefoglalója is megörökített:

A Sphere Entertainment szerint a The Sphere a világ legnagyobb gömb alakú építménye, melynek megalkotása négy évig tartott és 2,3 milliárd dollárt, vagyis 814 milliárd forintot emésztett fel. Az óriási LED-gömb első vendége a brit U2 zenekar lesz, akik szeptember 29-én avatják fel a létesítmény színpadát.

Az utóbbi egyébként önmagában sem kis attrakció: a The Sphere belső terét egy több mint 14 ezer négyzetméteres, 16K-s felbontású kijelző uralja, amely az ívelt kialakításnak köszönhetően gyakorlatilag egy másik világba repíti a nézőket. A rendezvénykomplexum fenntartója azzal számol, hogy a koncertek mellett jövőre 4-500 élményvetítést is tartani fognak, jellemzően 50 dollár körüli jegyárakkal, amelyekre évi 3-4 millió néző fizethet be.

Az üzemeltető szerint tehát nem lesz gond a látogatottsággal, a kérdés, hogy az áramszámlát is bírni fogják-e, de ezt remélhetőleg jó előre kiszámolták az illetékesek. Az internet népe pedig már el is játszott a gondolattal, hogy mi minden kerülhetne az óriási gömb felületére, nekünk eddig az alábbi koncepció tetszik a legjobban:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.