Hirdetés

Egy Google alkalmazott erősítette meg a Pixel 8a létezését



|

Több felhasználó is egy hiányzó funkcióra panaszkodott, a dolgozó válasza alapján pedig elég egyértelmű következtetéseket vonhatunk le.

Hirdetés

2018-tól, a Pixel 3 széria bemutatkozása óta él azon gyakorlat, miszerint a Google a zászlóshajói mellett - általában pár hónap csúszással -, egy középkategóriás, megfizethetőbb mobilt is piacra dob. Ebből következtethettünk arra, hogy valami hasonló menetrendet követ majd a még tavaly októberben bemutatkozott Pixel 8 termékcsalád is, amit a jóárasított 8a modellel tenne szélesebb körben elérhetővé a gyártó.

Legutóbb még február közepén árulkodott egy bejegyzés a készülékről, most pedig újabb hír futott be a régóta pletykált mobillal kapcsolatban. Bár hivatalos megerősítés továbbra sem érkezett, a legfrissebb információk alapján már szinte biztosak lehetünk abban, hogy létezik a Pixel 8a.

Hirdetés

Erre egyébként úgy derült fény, hogy a felhasználók egy hiányzó funkcióra lettek figyelmesek a Pixel telefonjaikban. Egészen konkrétan a beállításokban található, akkumulátort érintő információs oldalról van szó, ami még az Android 14 QPR1 korai béta változatával lett elérhető a felhasználók számára. Ez egyébként nem szolgált különösebben égető infókkal. Lényegében az akkumulátor gyártási dátumát és ciklusszámát ellenőrizhettük ebben a menüben, olykor nem túl pontosan.

Azonban nemrégiben befutott az Android 14 QPR2 frissítés, ezt követően pedig, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag eltávolításra került a szóban forgó oldal. Természetesen ez bőven elegendő okot adott arra, hogy felébressze a felhasználókban szunnyadó kíváncsiságot, akik így rövidesen a különböző fórumokra merészkedtek, és addig nem nyugodtak, míg válaszokat nem kaptak.

Legnagyobb meglepetésükre a megoldás végül egyenesen egy Google alkalmazottól érkezett, aki válaszával lényegében megerősítette a Pixel 8a létezését. A dolgozó azt írta, hogy az akkura vonatkozó információs oldalt csak a Pixel 8a-n, és azon túl fogják engedélyezni, de persze aztán ki tudja, lehet a Google idővel mégiscsak meggondolja magát, és a többi készüléken is elérhetővé teszi majd. Azt viszont, hogy pontosan miért is került eltávolításra a funkció, egyelőre nem tudni.

Egyébként már tavaly októberben kiszivárgott egy adag nagyfelbontású render a készülékről, a mostani dolgozói komment pedig egyértelműen a Pixel 8a létezéséről árulkodik, így elég erős a sejtésünk, hogy már csak karnyújtásnyira lehetünk a hivatalos leleplezéstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.