Hirdetés

Egy hasznos funkcióval lesz szegényebb a Messenger



|

A Meta már másodszor törli ugyanazt a képességet a Messenger repertoárjából.

Hirdetés

Világszerte ugyan inkább a WhatsAppra esküsznek a népek, Magyarországon viszont a szintén a Meta szárnyai alá tartozó Messenger az online csevegőplatformok királya, így az is lehet, hogy nálunk tényleg akadtak olyan felhasználók, akik éltek az alkalmazás SMS-intgegrációjával.

Az akkor még Facebook néven futó anyacég elsőként 2012-ben tette lehetővé a hagyományos SMS üzenetek kezelését az appon belül, ám 2013-ban kikerült a funkció, csak hogy 2016-ban ismét visszategyék. A jelek szerint azonban Zuckerbergéknek második nekifutásra sem sikerült népszerűvé tenniük a dolgot, mivel most ismét itt a búcsú ideje.

Hirdetés

A vállalatóriás ezt a Messenger támogatási oldalán közölte. Az SMS-integrációt szeptember 28-án lövi le az üzemeltető, aki pedig még akkor is a Meta csevegőjét használja alapértelmezett kliensként, annál az Android automatikusan átvált majd a gyári alapbeállításra (iOS-en eleve nem támogatott a messengeres SMS-kezelés).

Az érintettek tehát akár felhasználói beavatkozás nélkül is átvészelhetik a váltást, és persze arra is adott a lehetőség, hogy jóval a határidő előtt válasszanak maguknak egy másik klienst. A Meta posztjából nem derül ki, hogy milyen okból kukázzák másodszor is a funkciót, így még az sem kizárt, hogy később egy harmadik eljövetelre is sor kerül.

A legvalószínűbb viszont inkább az, hogy manapság egyszerűen túl kevesen SMS-eznek, pláne a Messengeren belül, így egyszerűen nem éri meg a cégnek az integráció támogatása.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.