Hirdetés

Egy hiba miatt elárasztotta a pornó a YouTube-ot



|

Úgy néz ki, hogy mégis lehet pornót tárolni a YouTube-on, mert egy hibát kihasználva a felnőtt tartalmak akkor is megmaradnak, ha törlik az azokat elhelyező csatornákat.

Hirdetés

A YouTube szinte a kezdetek óta nagy figyelmet fordít arra, hogy ne váljon a pornó paradicsomává, így a népszerű videómegosztó szigorú szűrőket alkalmaz, amelyek számára nem maradnak észrevétlenek a felhasználói szabályzatot sértő tartalmak.

A jelek szerint azonban a rendszer mégsem olyan tökéletes, mint hittük, egy friss beszámoló alapján ugyanis lehetséges pornót feltölteni a platformra, ami még azt követően is elérhető maradhat, hogy az üzemeltető törli a feltöltő csatornáját.

Hirdetés

A 404 Media nevű híroldal beszámolója egy kiskaput ír le, amelyet kihasználva spanyol nyelven kommunikáló Discord-felhasználók egy csoportja képes volt felnőtt tartalmakat elhelyezni a YouTube-on, köztük a PornHubról átemelt filmekkel és hentai-epizódokkal, a hozzájuk tartozó link birtokában pedig a csatornatörlések után is el tudja érni ezeket.

A módszer nem kerüli ki a YouTube szűrőit, hanem a címkézési rendszerben rejlő sérülékenységgel él vissza: a feltöltők egy bizonyos karakterrel (newline, soremelés) árasztják el a tageket, melynek hatására még az üzemeltető sem tud láthatósági módosításokat végrehajtani az adott videókon, beleértve a privátra/nyilvánosra állítást és a törlést is.

A 404 Media szerzője kapcsolatba lépett a YouTube szóvivőjével, Jack Malonnel, aki tőle értesült a problémáról. Miután az újságíró elküldött neki egy linket az egyik törölt csatornáról származó, de továbbra is elérhető pornóvideóról, Malon közölte, hogy már dolgoznak a javításon, és hogy el fogják távolítani a felnőtt tartalmakat a platformról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.