Hirdetés

Egy Instagram hiba extrahosszú képeket termett



|

Egyelőre csak az iOS appban és böngészőben látszanak a megnyúlt postok, gyaníthatólag nem szándékos fejlesztésről van szó.

Hirdetés

Szeretnétek az Instagramra feltenni egy fotót egy zsiráfról, közvetlen közelről fényképezve, méghozzá úgy, hogy az egész állat ráfér? Nos, ha az iOS appot használod, akkor egyelőre megteheted: egy hiba miatt most a kocka-formátum helyett akár naaaaagyoooon hoooosszúúúú kéééépeeekeeet is meg lehet osztani a szolgáltatásban, bár esélyesen nem marad sokáig így a rendszer.

Hirdetés

A szélesebb vagy magasabb fotókat az Instagram alapból levágja négyszögletesre, de még ha manuálisan állítunk ezen, akkor is legfeljebb csak 4:3 vagy 3:4 arányig variálhatunk az arányokkal. Ez borult fel most a jelek szerint, ugyanis egyre többen jelzik internet-szerte, hogy akár extrém magas képek közzétételét is engedélyezi az app anélkül, hogy megpróbálná az eddig szokásos méretekre vágni őket.

Android alatt egyelőre az eddig megszokott módon a négyzetes, vagy 4:3 / 3:4 képarány engedélyezett, viszont itt is, ahogy iOS alatt és böngészőben egyaránt megtekinthetőek a túlméretes képek. Mutatunk is egy példát, tessék:

Míg ki nem javítják a hibát, bárki feltehet hasonló fotókat, egyszerűen csak hozzon létre egyet valamilyen képszerkesztő szoftverrel, majd töltse fel az iOS alatti Instagram appba a telefon fényképtárából. Egyeseknél viszont már nem működik a mutatvány, ehelyett hibát dob az app, mondván, "Újra próbálkozunk, ha megjavul a hálózati kapcsolat", szóval esélyesen tényleg nem egy be nem jelentett friss funkcióról, hanem véletlen bakiról van szó. Viszont az így lemaradóknál továbbra is látható maradt minden hosszú képszörny, tehát lehet, hogy ezeket a javítás után is a rendszerben hagyják egyfajta vicces mementóként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.