Hirdetés

Egy iPhone-ról kívánt boldog új évet a Huawei



|

Ezúttal nem szándékos marketingakció, hanem hiba eredménye volt a figyelemfelkeltő akció.

Hirdetés

2018 erős hullámvasút volt a Huawei számára. A tavalyi év elején az amerikai kormány megtiltotta a nagy szolgáltatóknak, hogy felvegyék a kínálatukba a sikeres és kiváló Mate 10 Prót. Azóta az amerikai kormány gondoskodott róla, hogy a Huawei Amerikában és Európában is nagy bajba kerüljön. A nehézségek és biztonsági aggodalmak ellenére a Huawei megelőzte az Apple-t globális eladásokban, és 2018-ban több mint 200 millió okostelefont szállított le. 

Hirdetés

A Huawei idővel még a Samsungot is szeretné megelőzi az eladásokban. Bár Kínában az amerikai botrányokra válaszul a helyi cégek akár teljes mértékben is támogatják a Huawei okostelefonok vásárlását, furcsa módon a Huaweinél egyesek iPhone-t használnak. 

Mindez akkor derült ki, amikor a Huawei a Twitteren boldog új kívánt, méghozzá egy iPhone-ról. A bakit először a közkedvelt YouTuber, Marques Brownlee vette észre, és hívta fel rá a figyelmet. A Huawei ezután törölte a bejegyzését, és kicserélte egy tökéletes másolattal, amit már másik eszközről tettek közzé. A kínai cég a YouTubernek azt válaszolta, hogy szeretnek nyílt platformokba fektetni és azokat építeni, olyanokat, amelyeknek hála az ügyfelekkel, partnerekkel és ellenfelekkel is dolgozhatnak globálisan. 

A Huawei igazából azért kapott kritikát az ügy miatt, mert megpróbálta eltüntetni a történteket. Maga a baki már nem számít nagy dolognak: a Samsungnál mostanában többször is tettek közzé tartalmakat iPhone-ról, de az Apple is reklámozta már a zenei streamingszolgáltatását androidos eszközről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.