Hirdetés

Egy kínai gyártó hozhatja el a változtatható színű okostelefonokat



|

A Tecno újdonsága több mint 1500 különböző színben képes pompázni.

Hirdetés

Mostanában mintha kezdenének leszokni róluk a gyártók, de néhány éve még kifejezetten nagy felhajtás dúlt a különböző, szivárvány színekben pompázó androidos mobilok körül. Ezek a készülékek a fényben forgatva különböző árnyalatokban játszottak, itt viszont ki is fújt a felhasználók beleszólása a megjelenésükbe.

A kevésbé ismert iparági szereplők közé tartozó Tecno azonban most leleplezett egy megoldást, amivel egyetlen telefont megvásárolva több mint 1500 különböző szín közül választhatunk.

Hirdetés

A Tecno Chameleon Coloring Technology néven futó fejlesztést az új készülékeknek és a legőrültebb ötleteknek is teret adó Mobile World Congressen leplezték le Barcelonában, amely egészen március 2-ig fogadja a látogatókat. A kínai cég elmondása alapján a színváltós technológia lelke egy "szubmikronos prizma", amely a beesési szög függvényében tükrözi vissza a fényt. A felület színének megváltoztatásához a prizma elrendezését módosítjuk, és összesen 1600 opció áll rendelkezésünkre.

Ha hihetünk a Tecnónak, a megoldás akár 2 millió színváltást is kibír az elhasználódásig, ami 55 éven át napi 100 átállítást jelent. A tartóssággal tehát elméletben nem lehet gond, ráadásul a felületet alkalmazó telefon üzemideje sem sínyli meg a dolgot: a vállalat szerint 100 színváltás csupán annyi energiát fogyaszt, mint egy ötperces YouTube videó megtekintése.

A színpompásabb mindennapokra vágyó célközönségnek viszont rossz hír, hogy a Chameleon Coloring Technology egyelőre csak koncepcióként létezik, a kínaiak még prototípust sem prezentáltak belőle, így nem lepődnénk meg, ha ez is csak egy lenne az MWC történetének megannyi látványos, de papíron maradó elképzelése közül.

A színvariálós téma viszont nem csak a Tecnót izgatja, az Apple ugyanis a napokban védetett le egy hasonló elképzelést az Apple Watch okosóra szíjához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.