Hirdetés

Egy középkategóriás mobil extrákkal a Xiaomi jövője



|

Főleg a kamerarendszert szeretnék felpimpelni.

Hirdetés

A Xiaomi középkategóriás, megfizethető telefonjaival a 2010-es évek legnagyobb nyertese lett néhány év alatt az okostelefonok piacán. Tulajdonképpen a semmiből nőtt ki azzal a nem tikolt koncecpcióval, hogy nem túl flancos, de problémamentesen működő, olcsó telefonokkal árassza el a piacot. Mindez olyan jól sikerült, hogy 2021-ben 17%-os piaci részesedéssel a második helyre jött fel eladásban, beékelődve a Samsung és az Apple közé.

Az elmúlt két év néhány százalékkal mérsékelte a lendületet, ezért is döntött a cég az üzletpolitikájának finomhangolása mellett. Megpróbálkoztak néhány valóban csúcskategóriás szériával: ezek legjobbja, a Xiaomi 13 Ultra bizonyította, hogy a márka képes felvenni a versenyt technológiában is jóval drágább versenytársaival. A jobb felszereltségnek viszont ára van, így bár nagyot szólt a 13 Ultra, a várt eladási számok elmaradtak.

Hirdetés

A jövőt a cég a hibrid megoldásokban látja. Az árat továbbra is alacsonyan tartva szeretné bizonyos, a kutatások szerint a készülékvásárlóknak fontos elemeit kiemelni a középszerűségből. Ilyen funkció például a kamerarendszer. Az X @korean_riceball nevű felhasználója osztotta meg ezt az információt követőivel.

A felhasználó értesülései szerint a techcég 200 megapixeles kamera mellett nagyobb szenzorokkal és 4x-es optikai zoomal szeretné elkápráztatni leendő vásárlóit. A fullos kamerarendszer mellett erősebb akkumulátorral is felszereli a brand új darabjait, a poszt alapján ez egy 120 W-os gyorstöltést támogató, 5000 mAh-s akksi lesz. Végül a kijelző is sorra kerül: egyedi, ívelt, éles, élénk képű képernyőről szól az ígéret.

Sajnos az értesülések általánosak, tehát nincs szó konkrét új készülékről, de reméljük ha elkészül, megbízható szoftveres támogatás is kap majd a meggyőző külső mellé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.