Hirdetés

Egy különc telefongyártó elérte azt, ami másoknak régóta nem megy



|

Egy kicsit iPhone-osoknak érezhetik magukat azok, akik ezt a készüléket használják.

Hirdetés

Az Apple és az Android között zajló vita, mely szerint az almás cégnek lehetővé kellene tennie az RCS szabvány használatát üzenetküldő alkalmazásában, már régóta húzódik. A sokéves csatározás és hiszti után, most úgy tűnik, engedni kényszerülnek az Apple részéről, bár csak az Európai Unióban. A digitális piacokról nemrégiben meghozott jogszabály (DMA) önmérsékletre intené a kizárólagosságához végsőkig ragaszkodó cupertinói vállalatot.

Az átlátszó telefonjával a közelmúltban debütáló Nothing most egy zseniális hackkel fogja kijátszani az Apple hajthatatlanságát. A londoni székhelyű cégnek sikerült androidos készülékére egy kvázi-iMessage-t aplikálni. Ezt elsőként saját mobiljukon teszik elérhetővé, az idén júliusban megjelent Nothing Phone (2)-n.

Hirdetés

A bravúrt a cég saját üzenetküldője, a Nothing Chat segítségével oldja meg, a szoftverben a Sunbird nevű iMessage-kliens dolgozik. Az alkalmazás használatához ugyanúgy be kell jelentkezni az Apple ID-val.

A platformon folytatott beszélgetések megkapják a végpontok közti titkosítást, támogatja a csoportos beszélgetést, a teljes méretű médiamegosztást és a hangüzenetek küldését is, azonban a "látta" jelzés, és a reakciók küldésének lehetősége csak később lesz elérhető. Egyelőre csak az Egyesült Királyságban és az EU-ban lehet beszerezni az appot, kizárólag a Play Store-ból.

Ezzel az újítással egyébként csapdahelyzetbe kerül Európában az Apple, hiszen ha elvitatja az iMessage-kliens használati jogát a Nothingtól, tulajdonképpen saját maga megy bele a "kapuőri" szerepbe, amit újabban rá szeretnének kényszeríteni az Unióban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.