Hirdetés

Egy külsős cég igazoltatja egy népszerű felnőttfilmes oldal egyes felhasználóit



|

Hét napon át tárolják az adatokat, majd úgy titkosítják őket, hogy még maga a Pornhub sem fér hozzájuk.

Hirdetés

Tavaly decemberben robbant ki a New York Times cikke nyomán egy hatalmas Pornhub-botrány, melynek hatására az egész felnőttfilmes oldal átalakult - erről egy külön cikkben számoltunk be részletesen. Az ominózus leleplező cikk után (ami rámutatott, hogy az oldalra könnyen felkerülhetnek fiatalkorúakat ábrázoló, vagy bosszúból készült felvételek is) a Pornhub és a mögötte álló MindGeek azonnal azonnal törölte azokat a videókat, amelyek publikálói nem voltak beazonosítható felhasználók vagy regisztrált partnerek, illetve innentől fogva csak és kizárólag ők tölthettek fel új anyagokat az oldalra.

Mostantól annyiban változik a helyzet, hogy a friss feltöltőknek az úgynevezett Model Programhoz kell csatlakozniuk. Az ide belépő felhasználók egy londoni céggel, a Yotival kerülnek kapcsolatba. Nem közvetlenül a Pornhub vagy a MindGeek, hanem egy külsős cég kezeli tehát az adataikat.

Hirdetés

A Yoti a felhasználók fotóját, illetve hatályos, államilag elismert, személyazonosításra alkalmas okmányuk képét kéri el, ezekkel azonosítja be az embereket. Az Ars Technica információi szerint a Pornhubnak még csak lehetősége sem lesz bepillantást nyerni ezekbe az adatokba, sőt maga a Yoti is úgy titkosítja őket hét napot követően (miután kész vannak a beazonosítással), hogy ők maguk sem lesznek képesek azt visszafejteni, és újra belekukkantani.

Mindezeken felül a Pornhub és annak anyacége hozzátették, hogy a jövőben nem csak gépi moderációt végeznek majd, valódi hús-vér emberek fogják ellátni a moderátori feladatokat, minden egyes feltöltést egyeként ellenőriznek. Elindult továbbá a Trusted Flagger Program is, melynek keretein belül 40 gyermekvédelemmel foglalkozó nonprofit szervezet jogosultságot kap arra, hogy jelentsen az oldalon bármilyen olyan videót, ami megsérti a felhasználói feltételeket. A jelentett videók azonnal elérhetetlenné válnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.