Hirdetés

Egy lajhár photobombolta az Európai Űrügynökség rakétakilövését



|

Az ESA egy fontos küldetés indítását közvetítette, de végül egy lajhár lett a program igazi sztárja.

Hirdetés

Mozgalmas időket él át az űrkutatás, hiszen a SpaceX a napokban sikerrel tesztelte az emberiség valaha készült legnagyobb rakétáját, múlt pénteken pedig az Európai Űrügynökség is megkezdett egy fontos küldetést.

Ennek keretében a Jupiter Icy Moons Explorer (Juice) szonda egy 8 éves utazásra indult a Jupiter jeges holdjai, a Ganymedes, a Callisto és az Europa tanulmányozására, ahol az élet nyomai után fog kutatni. Az ESA egy élő műsor keretében közvetítette a szerkezet kilövését, ám a show valódi sztárja végül nem a Juice, hanem egy mit sem sejtő lajhár lett.

Hirdetés

A szondát szállító Ariane 5 rakétát a Francia Guyanán található Guyana Űrközpontból küldték a magasba, melynek környéke igencsak gazdag élővilággal büszkélkedhet, így került a képbe az aranyos állat, aki az alábbi, hivatalos videón 27:06 környékétől látható, a küldetésszámláló szerint pedig a -2:50-es jelzésnél tette tiszteletét.

A photobomboló lajhár természetesen rövid úton világhírűvé vált, az internet népe el is nevezte Gérardnak, egyesek pedig már azt is felvetették, hogy az állat képére kellene cserélni a küldetés hivatalos jelvényét. Erre valószínűleg nem fog sor kerülni, a jó hír viszont az, hogy Gérardnak nem esett baja, egy később megosztott fotó tanúsága szerint ugyanis sikerült begyűjteni és biztonságba helyezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.